Druhý závod Autodrom Rally Série přilákal do Sosnové 91 jezdců.

Autodrom Rally Série 2023/24

Kdo porazí Dominika?

Na autodromu v Sosnové se v sobotu 18. listopadu konal druhý závod Autodrom Rally Série. Trať byla po ránu mokrá a v průběhu dopoledne se na ní snášel ještě drobný deštík. Na start se tentokrát postavilo 91 závodníků ve 12 třídách a kategoriích, kteří si pochvalovali zajímavě namotanou trať v protisměru.

Již od tréninku nenechal Dominik Nwelati nikoho na pochybách, že jeho Škoda Fabia R5 bude nejrychlejší a také to na konci dne potvrdil absolutním vítězstvím. Neměl to však vůbec jednoduché, protože druhý Daniel Suk (Subaru Impreza) za ním nakonec zaostal v součtu 4 kol o 2 sekundy. Třetí místo absolutně a první ve 2WD nakonec vybojoval stále zrychlující Karel Coufal (Hyundai i30 N). 

Druhý ve dvoukolkách skončil opět Dominik Nwelati, tentokrát s VW Polo, třetí místo obsadil mladý nadějný Dominik Huráb, který krotil silné Porsche 718. Dominik Huráb byl zároveň nejrychlejším juniorem, kterých se na závodě sešlo hned 13. Druhé místo v juniorech obsadil Leoš Hradil (Honda Civic), třetí byl Matyáš Gomzjakov (Suzuki Kartcross).

 

 

 

Mezi dívkami (6 na startu) byla nejrychlejší Karla Škrétová (Škoda Fabia) před Terezou Kadlecovou (Škoda Felicia) a Nikolou Morávkovou (Mitsubishi Colt).

Některé závodníky v průběhu závodu zradila technika (Vladimír Hanzl, Nikola Halousková,..), občas někdo nedokázal svojí techniku ukrotit (např. Tomáš Volf), ale to k motorsportu prostě patří.

 

 

Třetí závod Autodrom Rally Série se koná v sobotu 16. prosince. Přijeďte se odreagovat od předvánočního shonu a zazávodit si s podobně „postiženými“.

 

 

 

Podrobné výsledky jednotlivých tříd a další informace včetně přihlášky najdete na

www.autoklubbohemiasport.cz

a zajímavosti na

www.facebook.com/autodromrallyserie/

 

 

Organizační tým ABS