Dakar Classic 2024: Samuraiská stopa i přes odstoupení posádky nezmizí.

Samurajská stopa na Dakaru Classic 2024 žije

„Příznivé zprávy ze slunné Barcelony jsou, že jsme s týmovým kamiónem, Citroënem 2 CV a „fotografickým“ autem prošli technickými přejímkami. Ale myšlenkami jsme byli více v Čechách. Ondřej Martinec v týdnu prodělal druhou operaci srdce.

Naštěstí vše dobře dopadlo a už odpočívá a rehabilituje doma,“ přibližuje nečekanou, ale aktuální situaci Olga Roučková. Naplnilo se tak přísloví: Člověk míní, (reálný) život mění.

„Děkujeme všem za pochopení a podporu v této obtížné situaci, kdy jsme museli oznámit odstoupení Toyoty Land Cruiser 90 ve složení Ondřej Martinec-Ollie Roučková z Dakaru Classic 2024. Samurajská stopa na Dakaru však nezmizí. Projekt Mechanic Academy jede na Dakar Classic 2024 i s doprovodným kamiónem. A budou poskytovat zázemí Báře Holické a Lucii Engové.“

Děkujeme všem za pochopení a podporu v této obtížné situaci, když jsme museli oznámit odstoupení Toyoty Land Cruiser 90 ve složení Ondřej Martinec, Ollie Roučková… Samuraiská stopa na Dakaru však nezmizí, projekt Mechanic Academy ( SŠTŘ Nový Bydžov) jede na Dakar Classic 2024 i s doprovodným kamionem.

A budou poskytovat zázemí Báře Holické.

 

Oznámení o odstoupení: „Je pro mě strašně těžké napsat tuto nečekanou zprávu. Ondřej musel podstoupit operaci srdce, a bude se muset plně zaměřit na svou rekonvalescenci.

Je to pro celý tým obtížné rozhodnutí, ale zdraví a život je na prvním místě, a my budeme muset účast Toyoty na rally Dakar Classic zrušit. Plně podporuji Ondřejovo rozhodnutí! Tak strašně moc nás to mrzí a bolí.

Tým i přes neúčast Ondřeje Martince, vyslal na Dakar Classic Samuraiský doprovodný kamion, společně s projektem Mechanic Academy, který jde ve spolupráci se SŠTŘ Nový Bydžov. Mladý mechanik Jan Pavlík okusí nástrahy Dakaru, v pozici mechanika holčičí posádky Holická/Engová s Citroënem 2CV, pod dohledem Tomáše Nerudy.

 

 

„Ano holky jedou pod patronátem Czech Samurais a celý tým udělá maximum aby holky zdolaly nástrahy pouště co nejlépe. Ondřej s Ollie budou fandit z ČR, a spolu s fanoušky tak budou sledovat jednotlivé etapy. Bude li potřeba oba dva budou holkám oporou, ač na dálku, ale budou.“ – dodává manažerka týmu.

Barcelona 30. ledna 2023 – Během svého pobytu v Barceloně Czech Samurais úspěšně provedl všechny administrativní přejímky, které byly nezbytné před naloděním techniky. Tým úspěšně prošel i technické přejímky, které zahrnovaly důkladnou kontrolu všech vozidel.

„Tato mise administrativních a technických přejímek v Barceloně byla pro náš tým zásadní výzvou. Jsme hrdí na to, že jsme výzvu úspěšně dokončili. I když to bylo velmi náročné, hlavně z organizačního hlediska. Jako tým jsme se semkli. Chtěla bych tímto poděkovat celému týmu za to jak se v dané situaci uchopili svých úkolů!!!! „ dodává Ollie Roučková

 

 

Czech Samurais jsou připraveni na další výzvy a jsou odhodláni pokračovat ve své práci. Jejich odvaha a oddanost jsou inspirací pro všechny, kteří se snaží pomáhat a poskytovat pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba.


Ollie Roučková – viz videopozdravy ZDE.
www.rouckova.cz

Czech Samurais

a PV