Autoklub ČR reaguje na útok redaktora Janouše.

STANOVISKO K LŽIVÝM OBVINĚNÍM REDAKTORA JANOUŠE Z MLADÉ FRONTY

Autoklub ČR a jeho představitelé se v minulých dnech stali předmětem cíleného, neseriózního útoku redaktora Mladé fronty Václava Janouše, který zveřejnil mnoho nepravd, účelových zkreslení a manipulací.

V honbě za senzačními titulky popřel zásady seriózní žurnalistiky a publikoval nepravdivé a manipulativní informace.

 

Skutečnost je přitom jednoduchá, předkládáme jasné odpovědi na vznesená obvinění:

Údajný prodej klubového domu v Opletalově ulici

Fakt: Nesmysl, zcela jasná lež.

Další fakta:

Nikdo nic takového nenavrhuje a neplánuje. Prodej by musela schválit dle stanov Valná hromada.
Jediná diskuse se vede o vyřešení úhrady nákladů na provoz domu, který je ztrátový, a jeho nutnou rekonstrukci. Hledáme strategického partnera k užívání části kancelářských prostor ve vyšších patrech budovy, se kterým bychom se o náklady podělili.
Postupujeme s péčí řádného hospodáře, nemůžeme prostředky na naši činnost utápět v drahém provozu budovy.

Ztráta v hospodaření, údajně hrozí rozprodeje majetku apod.

Fakt: Nic takového nehrozí a ani se nestane, hospodaření je stabilizované

Další fakta:

 

Autoklub, stejně jako jiné národní i mezinárodní organizace, se dostal do ztráty kvůli covidovým letům, kdy přišel o příjmy z pořádání závodů, prodeje licencí, pronájmu sálu apod. Následovala energetická a ekonomická krize, vysoká inflace atd. Od té doby se ale situace zásadně zlepšila:

Autoklub nemá žádné významné pohledávky po splatnosti.
Postupně a dle plánu hradí všechny závazky, a v relativně krátké době je uhradí všechny, a to aniž bychom museli prodávat náš majetek nebo si brát další půjčky.
Za celou dobu prezidentství J. Šťovíčka jsme nečelili žalobám na zaplacení, exekucím, insolvencím apod.
A ani nebudeme, hospodaření je stabilizované.

Šťovíček údajně přihrává zakázky z Autoklubu svým firmám

Fakt: Nesmysl, zcela jasná lež

Advokátní kancelář ani účetní firma J. Štovíčka ani jeho bratra nepracuje pro Autoklub
Pokud proběhly v minulosti nějaké drobné právní či účetní práce, byly to marginální záležitosti za běžné ceny, a to v době, kdy Jan Šťovíček ani jeho bratr nebyly společníky těchto firem.
Autoklub je pravidelně auditován, výsledky hospodaření schvalovány na prezidiu a valných hromadách
J. Štovíček vybudoval za posledních 30 let jednu z nejúspěšnějších advokátních kanceláří, z příjmů z ní plynoucích hradí své náklady, a také sponzoruje naše sportovce.

Autoklub šetří policie

 

 

Fakt: přímo ukázková manipulace redaktora Janouše

Skutečnost: Policie má ze zákona povinnost šetřit jakékoliv vyřčené podezření. Když tedy novinář Janouš obvinil Autoklub z čachrů, policie to musí prošetřit, i kdyby to byla sebevětší snůška nesmyslů. Navíc když jí na to redaktor Janouš navedl návodnými dotazy. Nicméně titulek „Policie šetří Autoklub“ je na světě.

Dále: Autoklub podal trestní oznámení na redaktora Janouše z podezření na vydírání a vyhrožování jednomu z členů prezidia Autoklubu Podáme i civilní žalobu na redaktora Janouše za poškozování dobrého jména a způsobení konkrétních škod s ohledem na sponzory

 

 

Shrnutí:

Útoky na Autoklub a jeho prezidenta jsou vedeny s cílem znejistit a poškodit naši organizaci před volebním rokem 2024.
Stejně jako pravidelně před minulými volbami se projevuje vliv naší konkurence z UAMK a jejího šéfa Oldřicha Vaníčka a to, za přizvukování bývalých zaměstnanců vyhozených pro neschopnost, jako je například pan Eliáš.
Redaktor Janouš se profiluje jako výkonný nástroj těchto lidí, o motorismus a Autoklub se nikdy dříve nezajímal ani o něm nepsal Můžeme garantovat, že Autoklub se bude pokusům poškozovat jeho jméno tvrdě bránit za využití všech prostředků, které nám dávají zákony České republiky.

 

 

Zdroj : Autoklub