Na setkání pořadatelů Významných motoristických akcí se bilancovalo.

PROBĚHLO VYHODNOCENÍ VÝZNAMNÝCH SPORTOVNÍCH AKCÍ

V úterý 12. prosince 2023 proběhlo v klubovém domě Autoklubu České republiky setkání pořadatelů Významných sportovních akcí, kteří společně s vedením Autoklubu ČR vyhodnotili dotačně podpořené významné sportovní akce dle pokynů a povinnosti vůči poskytovateli, tedy Národní sportovní agentuře.

Vyhodnocení zahájil prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček, který postupně uvedl jednotlivé zástupce pořadatelských klubů k prezentaci a jejich hodnocení. Po dokončení každé prezentace proběhla zpětná vazba ze strany vedení sportovní autority, kdy byly vyzdviženy podařené součásti a u méně povedených došlo k doporučení do budoucna, jak se zlepšit a kterou jinou významnou sportovní akcí se inspirovat.

 

Prezentace odstartoval Jan Regner z Barum Czech Rally Zlín, u které bylo pozitivně hodnocena především celorepubliková propagace a návrat na tradiční a velmi těžké tratě v okolí Kateřinic a Želechovic, oproti tomu je potřeba zabývat se propadem počtu účastníků.

 

 

Skvělé divácké zabezpečení závodu a slavnostní start na českokrumlovském náměstí Svornosti bylo vyzdviženo u Rallye Český Krumlov, kterou prezentoval Pavel Kacerovský, jejímž cílem do budoucích let by mělo být zvýšení počtu zahraničních účastníků. Slabší propagace závodu na vlastních sociálních sítích, ale naopak velmi pěkný doprovodný program s dalšími sporty, to byla v letošním roce vizitka plochodrážní Grand Prix Markéta zastoupená Pavlem Ondrašíkem.

Druhého zástupce disciplíny plochá dráha, Zlatou Přilbu Pardubice, zdobila perfektně zvládnutá organizace a rozsah přenosů ve veřejnoprávní televizi, atraktivnější by v dalších letech mohla být propagace na sociálních sítích.

Poděkování patří loketskému klubu za přijetí nabídky promotéra mistrovství světa v sidecarcrossu na organizaci podniku v průběhu rozjeté sezóny. Vzhledem k zájmu pořadatelů na pokračování spolupráce s promotérem je nutné zapracovat na zvýšení počtu diváků.

Těm zlepšili komfort v rámci letošního ročníku stejného šampionátu v Kramolíně, kde by bylo vhodné vzhledem k možnostem závodiště zatraktivnit doprovodný program. Tradiční mistrovství světa v motokrosu v Lokti, organizované přímo Autoklubem České republiky, mělo v letošním roce skvělou diváckou návštěvu, dalšímu růstu by pomohla podpora kraje, pro který je závod velkým přínosem.

 

 

 

Evropská vrchařská špička letos zápolila ve Šternberku za neustále se zlepšujícího bezpečnostního zajištění závodu, lepší by mohla být viditelnost v sportovního podniku v televizi.

 

Přerovští pořadatelé udávají trend mezi organizátory mistrovství Evropy v autocrossu skvělým doprovodným programem, který by mohl v budoucnu přilákat větší počet diváků. Tradičně skvělá divácká návštěva byla v rámci stejného šampionátu v Nové Pace, pomohlo by zlepšení propagace na sociálních sítích.

 

 

Kompletní zápis z vyhodnocení najdete zde.

 

Zdroj AČR