Dakarská horečka pokračuje.

Posedlí Dakarem 2024
Dakarská horečka

Historický úspěch českých závodníků na Rally Dakar nakazil celou republiku. Pro fanoušky Posedlé Dakarem to není nic nového – všichni víme, že je Rally Dakar top a není co řešit. Jedině snad, kdy začne další ročník… Ale teď to chytlo i ostatní.

Dejme si krátkou rekapitulaci, co se stalo a proč jsou skoro všechna místa ze 14 zastávek karavany Talkshow Posedlí Dakarem zmizela rychleji, než jsme zvyklí.

Karavana Posedlá Dakarem
10 z 11 připravených zastávek Talk show se vyprodalo extrémně rychle a stovky z vás – fanoušků posedlých Dakarem – nám psali, že se na ně nedostalo, tak jsme po Dakaru přidali 3 místa: 27. 2. PRAHA, 10. 3. PELHŘIMOV, 2. 4. ZLÍN a ještě zbylo pár míst i v ÚSTÍ NAD LABEM, kde je obří sál a karavana vyráží obhlédnout ústecký terén prvně.

Letos je to fakt jízda, zájem o Dakar a Talk show nás fakt moc těší. Hlavně doufáme, že to vydrží, protože Rally Dakar si to zaslouží. A o tom, zda to vyšlo, se přesvědčíme už v létě na Open Airu.

Nejvíce se mluví o historickém vítězství Martina Macíka, F. Tomáška a D. Švandy ze sedlčanského týmu MM Technology. Po 23 letech kluci vyhráli kategorii kamionů a navázali na Karla Lopraise, který byl před nimi jediný Čech, který kamiony vyhrál. Úžasný výsledek posádky i Čendy samotného.

 

Kluky moc dobře znáte z Talk show Posedlí Dakarem i ze srazů Posedlí Dakarem Open Air. Martin s týmem do Dakaru „šlape” na všech frontách, jezdí závody, trénují, staví kamiony, pořádají akce s fanoušky, vyrábí certifikované ochranné rámy ostatním a spoustu dalšího. Letos se to všechno vrátilo a je z toho úspěch, který se zapíše nejen do české historie.

V kategorii kamionů ale nepřišlo pro Českou republiku „jen” vítězství. Dokonce se povedlo obsadit hned obě 2 přední příčky. Pomyslnou stříbrnou medaili si odvezl Aleš Loprais s posádkou, čímž si vylepšil své dosavadní nejlepší umístění z Dakaru.

 

Obřího úspěchu dosáhli mezi automobily Martin Prokop a V. Chytka. Jejich nový Turboshrek je dovezl do cíle na 5. místě, což je mezi továrními posádkami skoro neuvěřitelné umístění. Martin také na plné čáře převálcoval všechny tovární Fordy, které proti němu letos nastoupili. Zdá se, že je otestováno a letos by Open Air vynechat neměl!

Ani mezi závodníky jedné stopy nepřijeli Češi domů s prázdnou. Martin Michek obhájil své nejlepší umístění uzavřením TOP10 nejlepších motorkářů. To je i obhajoba českého nejlepšího umístění, takže klobouk dolů. Martin měl zdravotní problémy, ale kousl se a do cíle dojel v super čase.

 

Vyjmenovali jsme top česká umístění, ale nesmíme zapomenout na všechny ostatní, kteří dokončili, či se alespoň pokusili do cíle dojet. Dakar psal velké příběhy, ať už u nováčků, jako byl např. Jára Romančík, či Libor Podmol. S novým autem se sžíval i Tomáš Ouředníček a cíl konečně viděl i Karel Trněný. Mohli bychom tu být dlouho, Čechů na Dakaru bylo zase víc než vloni a všichni zažili velké dobrodružství. Snad jste si to užili s nimi i s námi.

Ale dakarská zábava ještě nekončí, právě se rozjela do celé republiky karavana s Talk show Posedlí Dakarem a po nich se už chystá sraz Open Air, který bude letos 10. 8. na Moravě. A to není jediná změna od loňska, další se dozvíte brzy.

 

 

 

 

Více na Facebooku a Instagramu.
PR