Předsezónní školení záchranářů.

O víkendu se uskutečnilo předsezónní školení Track Rescue Cz Teamu. Školení se společně zúčastnili také zástupci zdravotnických (medical) záchranných služeb, se kterými úzce spolupracujeme v průběhu celé sezóny na zabezpečování jednotlivých závodů.

Školení bylo rozděleno do dvou hlavních etap, kde v první fázi proběhla kompletní teoretická příprava a seznámení se se všemi aktuálními tématy problematiky rescue záchranářů pro motorsport, vč. problematiky elektro vozů. Další fáze školení byl intenzivní praktický nácvik metod vyprošťování (extrikace) jezdce, hašení požárů, a používání záchranných a vyprošťovacích zařízení (HVZ).

 

 

V součinnosti se zástupci medical teamů bylo provedeno seznámení s výbavou sanitních vozů a nácvik postupů při transportu zraněných. Velké poděkování patří Hasičům Letovice za poskytnutí prostor jejich hasičské stanice a Lukymu, který mimo ostatní. zajistil také skvělé občerstvení a catering pro všechny zúčastněné, vč. vynikajícího zvěřinového guláše. 

Pevně věříme, že nabité zkušenosti nebudeme muset v nadcházející sezóně využít, a že se se všemi jezdci budeme potkávat pouze při přátelském posezení.

 

 

 

 

 

Track Rescue Cz