Fraška v F2 v Melbourne se skvělým koncem pro dodatečného vítěze Staňka.

Fraška F2 v Melbourne: Staněk prohlášen dodatečně za vítěze

To, co se rýsovalu již při velmi zdrženlivém vyhlašování vítězů v Albert Parku, je nyní realitou: Nejrychlejší jezdec dne, Isack Hadjar (Campos) byl v Melbourne dodatečně penalizován a Roman Staněk se tak dostal ke svému prvnímu vítězství ve sprintu Formule 2.

Ne, že by člověk sympatickému pilotovi stáje Trident nepřál úspěch, asi i Staněk sám by si  přál „vítězit“ za jiných okolností – a v závodě, který by skutečně ovládl.

Je tak trochu ironií, že v Austrálii nakonec dostal zlatý pohár pilot, který byl v zásadě pomalejší, než mnozí soupeři, kteří o něj v tomto důsledku „zakopli“. Start Roman zaspal a nepřímo tak vyvolal kolizi mezi Hadjarem, Martim a Bortoletem, kteří se právě hnali kolem něj. Později v závodě byl pomalejší, než Aron, Antonelli a Verschoor, kteří se na něj vrhli s podobným výsledkem, jak uvedeno výše.

Sama Formule 2 a FIA si musí nechat líbit otázku, jakou hodnotu ještě má výsledková listina po průjezdu cílem? Nejrychlejší kvalifikace v Bahrajnu, Maini: Diskvalifikován. Vítěz sprintu v Džeddě, Verschoor: Diskvalifikován.

Vítěz sprintu v Melbourne, Hadjar: Diskvalifikován.

A to zmiňuji – po pouhých třech podnicích (!) – jen vítěze. V Melbourne (jako i jinde) se trestalo i za Hadjarem: 10sekundovou penalizaci obdržel vedle Hadjara i Bearman, se ztrátou 5 startovních míst v neděli se bude muset vyrovnat Crawford…

vítěz Roman Staněk, CZ

 

Text a foto: Roman Klemm

Oficiální výsledek sprintu F2 v Melbourne:

  1. Roman Staněk, Trident
  2. 2. Dennis Hauger, MP                 
  3. 3. Kush Maini, Invicta   
  4. Franco Colapinto, MP
  5. Ritomo Myiata, Rodin
  6. Isack Hadjar, Campos
  7. Victor Martins, ART
  8. Zack O´Sullivan, ART
Isack Hadjar