Skvělý a historický výsledek Romana Staňka: ovládl sprint F2 v Melbourne

Historicky první české vítězství ve Formuli 2. Skvělý Staněk ovládl sprint v Melbourne

Český pilot Roman Staněk skončil ve sprintovém závodě Formule 2 v Austrálii na prvním místě a připsal si tak své premiérové vítězství ve Formuli 2 a také první body v letošní sezóně. „Jsem moc šťastný. Jsem prvním českým vítězem závodu ve Formuli 2, což je neskutečné.

 

 

Děkuji všem mým sponzorům a především mému hlavnímu partnerovi skupině Czechoslovak Group v čele s panem Michalem Strnadem, že ve mně vložila důvěru. Její podpory si velmi vážím, protože vím, že najít takového partnera není jednoduché. O to více mně těší, když vím, že Czechoslovak Group podporuje mladé talenty a pomáhá jim na cestě za jejich úspěchem,“ uvedl Staněk.

Česká hymna ovšem na legendárním okruhu Albert Park bohužel nezazněla. Český závodník totiž do cíle dorazil až jako druhý a na první místo se posunul až 3 hodiny po skončení závodu, kdy byl dodatečně potrestán Francouz Isack Hadjar.

 

Sprintový závod v Melbourne zvládl Staněk bravurně. Po startu z prvního místa se sice hned po chaotickém startu, kde došlo ke kolizi na startu druhého Brazilce Bortoleta a třetího Španěla Martího, propadl na druhé místo za Hadjara a do konce závodu toto umístění statečně udržel. „Jsou tady 4 DRS zóny, takže to bylo opravdu těžké držet soupeře za mnou.

Snažil jsem se soustředit na výjezdy, protože tam, když ztratíte, tak se před vás přežene pilot za vámi s DRS. Auto nám dnes nefungovalo tak dobře a měli jsme problémy s rychlostí. Vítězství si velmi vážím a věřím, že už zítra na něj budu moct navázat dalším dobrým výsledkem,“ popisoval po závodě Staněk.

 

Hlavní závod je na programu v 01:35  a Staněk do něj bude startovat z 10. pozice.

 

 

 

PR