Radikální změna v závodech do vrchu 2024.

Pozorní fandové závodů do vrchu zajisté registrovali, že poměrně v tichosti došlo  pro nadcházející sezónu k  odtržení Mistrovství Česka od amatérského seriálu Maverick. Pár let startovaly  tyto oba šampionáty  společně a závody tak nabízely účast hodně přes sto závodních strojů  různých  kategorií.

Letos shodou  okolností  o právě uplynulém  víkendu odstartovaly oba seriály samostatně – jeden na okruhu Slovakia Ring a druhý na Masarykově okruhu v Brně. Kde je  aspoň trošku trať do kopce ….

Jedinou  vyjímkou a jediným  letos společným startem bude právě ten nejbližší závod –  květnový 43. ročník Zámeckého vrchu MANN-FILTER 2024 .  Přičemž v Náměšti nad Oslavou se bude závodit  již za necelý měsíc, o prvním květnovém víkendu.

Jinak se pojede na odlišných tratích. Dodejme ještě, že český  šampionát se pojede  společně se slovenským, což platí také o tratích. Na půlku závodů budou muset  týmy vyrazit  do  zahraničí..

 

Po již zmíněné Náměště nad Oslavou bude po dalších čtrnácti dnech následovat neméně tradiční závod „Ústecká 21“ v Ústí nad Orlicí a  pak již přijde na řadu  evropské Ecce Homo ve Šternberku na Olomoucku.

Tím  pak  česká půlka  tratí končí, přičemž  tu slovenskou zahájí jezdci MČeska v červencových závodech v Čiernom Balogu a na Pezinské Babě. Finále pak zajistí v září Jankov  Vršok.