Peugeot má další ocenění Red Dot Award za vynikající design.

Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award 2024

Značka Peugeot má další ocenění Red Dot Award za vynikající design. Získal ho nový Peugeot 3008 v kategorii „Produktový design“. Mezinárodní odbornou porotu složenou z 39 členů přesvědčil zejména svou dynamickou siluetou fastbacku, novou přední částí a bohatou výbavou.

Také předchůdce modelu Peugeot 3008 byl oceněn stejnou trofejí, a to v roce 2017. Red Dot Award 2024 modelu 3008 je už devátým oceněním značky v historii této ankety.

Matthias Hossann, šéfdesignér značky Peugeot: „Těší mě, že nový design vozu Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award. Peugeot 3008 v sobě spojuje kreativitu a odvahu značky Peugeot a ztělesňuje veškeré její hodnoty. Přepracovat model Peugeot 3008 znamenalo modernizovat jeho image a sladit dynamický design a optimální efektivitu díky siluetě fastback. Toto ocenění dokazuje, že se kreativita našeho týmu vyplatila.“

Peugeot 3008 nabízí nový, moderní a efektivní design exteriéru. Chromované prvky byly odstraněny, místo nich se používají lakované díky v odstínu Šedá Meteor na předním a zadním nárazníku a Černá Orbital na krytech zrcátek a spodní linii oken.

Přední část vozu zahrnuje kompletně přepracované světlomety a masku chladiče koncipovanou kolem znaku Peugeot. Díky postupně odstíněné barvě splývají tyto prvky s karoserií. Kompaktní světlomety s novou technologií Pixel LED jsou zabudovány do tenkého pásu obepínajícího celou přední část a automaticky přizpůsobují světelný paprsek podmínkám na silnici, čímž zajišťují optimální viditelnost.

Dokonale vyvážené proporce dodávají vozu Peugeot 3008 ladný tvar. Vůz v elektrické verzi je jedním z nejkompaktnějších v kategorii 100% elektrických SUV segmentu C, a přitom nabízí dostatek prostoru pro cestující i zavazadla.

 

Nový Peugeot 3008 ustoupil od typicky SUV charakteru svého předchůdce a představil se jako SUV fastback. Silueta vozu byla zmodernizována pomocí „plovoucího“ spoileru, který zvýrazňuje křivku karoserie a zároveň optimalizuje aerodynamiku. Velkorysá zadní část nabízí dynamický styl, podtržený světelným podpisem ve tvaru tří drápů. Nový Peugeot 3008 je k dispozici v odstínech Modrá Obsession, Modrá Ingaro, Bílá Okenite, Černá Perle, Šedá Artense a Šedá Titane.

Nový Peugeot 3008 je prvním modelem značky, který je vybaven novým systémem Peugeot Panoramic i-Cockpit®. Plovoucí 21palcová panoramatická obrazovka s vysokým rozlišením vytváří na palubě vzrušující a sofistikovaný vizuální efekt.

Je do ní zabudován digitální přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. LED ambientní osvětlení lze přizpůsobit v osmi různých barvách. Odráží se v elegantním dekorativním obložení z hliníku, které sahá po celé šířce palubní desky a výplní dveří.

 

 

 

Peugeot: Peugeot je globální kreativní špičková nespecializovaná značka. Mezi její hlavní hodnoty patří dokonalost, perfektní vzhled a emoce.  Značka Peugeot je zastoupená ve více než 130 zemích světa, v roce 2021 prodala více než 1 200 000 vozů. Při příležitosti 211. výročí představila novou identitu s logem, který podtrhuje její osobitost a nadčasovost. 

Značka Peugeot pokračuje v energetické transformaci, 80 % osobních vozů a 100 % užitkových vozů je k dispozici v elektroverzi. Od roku 2022 se bude značka účastnit mistrovství světa ve vytrvalostních závodech (WEC) se svým hybridním vozem Peugeot 9X8 Hypercar.

         

 PR