Na testování do Saúdské Arábie dorazil také Josef Macháček.

JOSEF MACHÁČEK: „POŘÁD JE CO DĚLAT!“

Ještě v průběhu Baja Saudi 2021 dorazil na testování do Saúdské Arábie Josef Macháček. Na pořadu několika testovacích dnů byly tlumiče a brzdy.

 

Podle letošního vítěze kategorie lehkých prototypů, bylo potřeba zapracovat nejdříve na brzdách, míra funkčnosti totiž ovlivňuje zbytek závodního speciálu. „Testovali jsme ve třech, kromě mě a Tomáše Engeho také Honza Černý. Vytvořili jsme si malý okruh, tři, čtyři hodiny jsme jezdili po zatočené trati a intenzivně brzdili,“ říká šestinásobný dakarský šampión.

„Pracovali jsme s nastavením pump, někdo preferuje tvrdší brzdy, další to má nastavené jinak.“

 

Písky Saudské Arábie pak jednoznačně potvrdily správnou volbu tlumičů. „V Kopřivnici jsme to nějak nastavili, pak přišel ostrý test. Strávili jsme za volantem stejný čas a přitom se natáčeli. Bylo to docela zábavné, vyšlo totiž najevo, jak moc velký vliv má na chování auta jezdecký styl.

Shodli jsme se na tom, že něco jako univerzální nastavení tlumičů neexistuje. Takže jsme si vybrali střed, každý si to pak dodělával k obrazu svému. Nutno říct, že úprava zabrala maximálně deset minut,“ říká Josef Macháček.

 

 

 

Dakarská legenda se pak zcela ztotožňuje s názorem Davida Vršeckého, podle kterého ideální závodní speciál neexistuje. „Vývoj jde dopředu, pořád je co dělat. Ale vůbec mi to nevadí,“ konstatuje se smíchem.

 

Buggyra

foto týmu