Filip Salač má na katarský okruh dobré vzpomínky, ale pátek mu nevyšel.

FILIPA SALAČE V PÁTEK TRÁPILA TECHNIKA

Prvním letošním podnikem seriálu MotoGP je o tomto víkendu závod na trati katarského okruhu Losail. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí Rivacold Snipers Team, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zaznamenal poměrně slibné časy při oficiálních testech minulý víkend a čeští fanoušci tak s napětím očekávali, jak se Filipovi páteční program vydaří.

Salač má na katarský okruh dobré vzpomínky z loňského ročníku. To zde v závodě vybojoval osmé místo a vykročil tak do sezóny s tučným bodovým přídělem. Rychlost mu zde tedy nechybí, dnes českého jezdce bohužel potrápila technika. Motocykl neměl optimální výkon a tým teď musí analyzovat, co bylo příčinou. Jednou z možností je vysoká teplota vzduchu.

 

 

Dnes teploměry na okruhu atakovali na stupnici hodnotu 36°C, a tak se jezdci pořádně zapotili. Filip v prvním tréninku zajel 20. čas, ve druhém volném tréninku dokončil šestadvacátý. Jak hodnotí první den víkendu?

V prvním tréninku bylo velké horko a trať byla docela špinavá. Podmínky nebyly ideální a už od prvního kola po výjezdu z boxu jsem pociťoval, že motorka neměla takový výkon, protože normálně se moje motorka zvedá na jedničku i dvojku na zadní kolo, což v prvním tréninku vůbec nedělala. Cítil jsem, že vůbec nemá výkon ani nejde moc do otáček, takže jsem byl třikrát u mechaniků a zkoušeli jsme měnit mapu, ale nic nepomáhalo.

Po tréninku jsme doufali, že to bylo horkem a ve druhém tréninku to bude lepší. Bohužel se to nezlepšilo, motorka byla stále bez výkonu a je to zřetelně vidět na datech. Dnešek je pryč, na zítra měníme motor a uvidíme, jak to bude v sobotu probíhat.

Když to nebude motorem, budeme muset vyměnit i převodovku, kterou jsme na dnešní den měnili. Každopádně na dnešek musíme zapomenout a soustředit se na zítřejší kvalifikaci,“ okomentoval trénink Filip Salač.

Tým se tak pro zítřejší den bude snažit najít správný recept a vylepšit umístění z dnešního dne. Jak se mu to podaří můžete sledovat zítra při třetím volném tréninku a následně velmi důležité kvalifikaci.

 

 

 

Zdroj AČR

foto týmu