Závod MS Supersport 300 byl dramatický až do konce. Smržův tým bilancuje.

José Luis Perez Gonzalez jedenáctý v dramatickém závěru. Victor Rodriguez opět obětí nezaviněné kolize

Nedělní závod druhého podniku Mistrovství Světa World Supersport 300 byl dramatický od začátku až do konce. Oba jezdci týmu Accolade Smrz Racing se v těsném souboji drželi na pozicích v Top-10 až do samotného závěru, kdy během jednoho kola udělalo chybu několik soupeřů.

Jedna taková chyba stála José Luise hned několik pozic, když byl v posledním kole závodu donucen vyjet mimo trať. I přesto však dokázal projet cílem na 11. pozici. Victor Rodriguez tolik štěstí již neměl, když ho také v samotném závěru potkal pád zaviněný jedním ze soupeřů.

#73 José Luis Perez Gonzalez
„Byl to nesmírně náročný závod, který nás stal hodně úsilí, ale podařilo se nám udržet v přední skupině. V posledním kole přede mnou bohužel spadl jeden ze soupeřů, a mně nezbylo nic jiného než vyjet mimo trať. Tým pracuje výborně, z čehož mám velkou radost, a už se těším na příští závody.”

 

 

. #19 Victor Rodriguez Nuñez
„Dnes opravdu nemám slov. Po takové stíhací jízdě jsem opět doplatil na chybu jiného jezdce a místo bodů za Top-10 si opět odvážíme dneska 0. Doufám, že jsem si už veškerou smůlu letos vybral. Když trochu zlepšíme kvalifikace, věřím, že budeme v příštích závodech bojovat o přední pozice. Děkuji celému týmu za skvělou práci. ”

Jakub Smrž (manažer týmu)
„Ne všechno dopadlo tento víkend podle představ, ale udělali jsme krok dopředu a například start José  Luise z první řady je toho důkazem. Co se závodu týče, José včera nedokončil, ale dnes bojoval v Top-10 a i po kontaktu a následnému výletu mimo trať si dojel pro 11. místo.

Troufám si říct, že to jinak mohlo být Top-5.

 

 

Victor, kterému se nepovedla kvalifikace, předvedl skvělou stíhací jízdu v obou závodech. Dneska bohužel doplatil na kontakt s jiným jezdcem, ale tak to už v této kategorii bývá. Máme opět na čem stavět, a věřím, že se nám brzy podaří získat umístění, jaká si opravdu zasloužíme – do 10. místa či lépe. Rád bych tímto poděkovat všem partnerům, jezdcům a celému týmu za skvěle odvedenou práci.

Uvidíme se v Assenu.

 

 

foto týmu – Duškovi