Na plochodrážní ovál v Kopřivnici opět vyrazí rychlé stroje bez brzd.

Info k blížícímu se juniorskému závodu, který se pojede 18.8.2021 v Kopřivnici

V Kopřivnici opět  bez brzd

Po plochodrážním víkendu na začátku července se ve středu 18. srpna mohou příznivci motoristického sportu těšit na další lahůdku: v Kopřivnici se pojede juniorské mezinárodní mistrovství ČR na ploché dráze. Na rychlém ovále si dá dostaveníčko nejen naši domácí nejlepší v kategorii do 21 let a nebudou chybět ani hvězdy, které se už dokázaly vyšvihnout mezi naši absolutní elitu.

Především to bude Jan Kvěch, který svými výkony letos zastínil i naši domácí jedničku posledních let Václava Milíka. Honza se ve 20 letech úspěšně popral se světovou špičkou ve dvou závodech Grand prix v Praze a získal několik cenných skalpů, mj. loni bronzového Fredrika Lindgrena.

Ztížit roli favorita mu budou chtít jeho kluboví kolegové a vrstevníci z pražské Markéty Petr Chlupáč, Daniel Klíma, ale i kopřivnický Jan Macek. Výkonnostně je tato trojice velmi vyrovnaná a na dráze to je vidět.

Všichni tři se vzájemně porážejí a jejich vzájemné souboje jsou ozdobou každého závodu.

 

Jan Macek se stal letos jezdcem Olymp Centra sportu, začal trénovat v pražském klubu a vzestup potvrdil v prvním závodě letošního juniorského mistrovství v Pardubicích, kde prohrál po velkém souboji jen s vítězným Chlupáčem a skončil stříbrný! I v extralize družstev Honza Macek řádí jako černá ruka, V barvách Slaného se dokonce ve druhém kole stal nejlepším jezdcem Slaného a pátým nejlepším v závodě.

Rozhodně ale nebudou do počtu i další: pardubický Daniel Šilhán zjara stál kvůli operaci ruky, ale rozjíždí se do loňské formy, pražský Pavel Kuchař si vyzkoušel i reprezentaci, ambiciózní je Slovinec Miran Pražnik, ale rychle se zlepšují i mladí, kteří přešli ze slabších kubatur: Jan Jeníček, Bruno Belan, či Milan Dobiáš.

Na plochodrážních půllitrech bez brzd a převodovky, poháněných metylalkoholem, začínají svou sportovní kariéru i další dva kopřivničtí odchovanci: Jakub Sazovský a Radek Bambuch. Zatímco v lize jim většinou patří nevděčná role náhradníků, v individuálních závodech sbírají cenné zkušenosti a na domácí dráze se pokusí urvat body v soubojích se svými vrstevníky.

 

 

 

Závod začíná v 16:30 a jeho součástí bude i nástavbová část – 6. ročník memoriálu Michala Matuly, domácího závodníka, který tragicky zahynul v roce 2007 při ligovém závodě v polském Krosně.