Tři dny testování jezdců týmu Buggyra Racing v Brně.

Testování v Brně přineslo spoustu informací…

Od pondělka do středy probíhalo na brněnském Masarykově okruhu testování týmu Buggyra Racing. Objektem třídenní zkoušky byl Mercedes AMG – GT4, role testovacích jezdců se vedle Davida Vršeckého chopily sestry Aliyyah a Yasmeen Kolocovy.

Jak napovídá titulek, budou mít David Vršecký a závodní inženýr Petr Hadaščok v následujících dnech o zábavu postaráno. „Přijeli jsme si pro data, odvážíme si jich spoustu, a to jak ze suchého, tak mokrého i osychajícího okruhu, navíc od tří jezdců s poněkud odlišným jezdeckým stylem. Teď se tím, vším budeme muset lidově řečeno prohrabat a postupně dojít co nejblíže k ideálu,“ konstatoval David Vršecký.

„Kromě toho se potvrdilo, že se jedná o skoro dokonalý okruh pro učení holek. V pondělí jsme je po dohodě s Martinem Kolocem hodili tak trochu do vody, zpočátku to bylo zábavné, obě se s tím popraly statečně. Pak jsme si k tomu něco řekli, den od dne to bylo lepší. Na to, jak moc je Masarykův okruh komplikovaný, to nakonec dopadlo dobře.“

 

„Na takovém okruhu jsem ještě nezávodila ani netestovala. Byla jsem zvyklá na systém rovinka – brzda – zatáčka – akcelerace, v Brně jsou brzdy natažené do poloviny zatáčky. Každopádně auto je skvělé, v nouzi jezdce podrží,“ konstatovala Aliyyah, zatímco Yasmeen si užívala kromě nového závodního rytmu různých povrchů.

„Pěkné svezení, i když mokro zrovna nemusím. David nám vysvětloval, že se grip na pneumatikách musí rozložit mezi brzdění a zatáčení, hezky nám to předvedl. Ve středu jsem v tom už měla jasno. Nebo si to alespoň myslím.“

Vedle nastavení závodního speciálu byla velká pozornost věnována pneumatikám. „Snažili jsme se najít optimální tlak a teplotu pneumatik a poznatky konfrontovat s nastavením. Vycházeli jsme z toho, že potenciál nové pneumatiky se dá maximálně využít v prvních dvou kolech, takže, pokud nevychytáme ideální tlak a teplotu, nedostaneme z auta maximum.

Chvílí nám to trvalo, ale skoro bych se vsadil, že se to nakonec povedlo“, dodal David Vršecký.