HD posiluje svoji řadu Cruiser 2022.

VÝKONNĚJŠÍ LOW RIDER S A NOVÝ LOW RIDER ST
ROZŠIŘUJÍ ŘADU HARLEY-DAVIDSON CRUISER

Výkonný motor Milwaukee-Eight 117 poprvé v platformě Cruiser

Harley-Davidson posiluje svoji řadu Cruiser 2022 o vzrušující výkon a všestrannost díky novému modelu Low Rider® ST a výkonnějšímu modelu Low Rider® S. Oba motocykly nabízejí obratné ovládání podvozku Harley-Davidson® Softail® s výkonnou pohonnou jednotkou V-Twin Milwaukee-Eight® 117.

Model Low Rider S 117 představuje výkonnostní špičku pro jezdce, kteří vyznávají výkon na prvním místě. Model Low Rider ST nabízí všestranné využití s pevnými brašnami a kapotáží. Oba tyto nové modely se vyznačují štíhlou stavbou, kde je výkon na prvním místě a která definuje styl West Coast.

 

 

Výkonný motor Milwaukee-Eight® 117

V-Twin Milwaukee-Eight® 117 s cíleným chlazením olejem a vzduchem je rekordmanem v oblasti točivého momentu a zdvihového objemu mezi sériově vyráběnými pohonnými jednotkami Harley-Davidson®. Tento motor poskytuje vynikající výkon a je uznávanou pohonnou jednotkou mezi motorkáři na celém světě.

 

  • Zdvihový objem 117 kubických palců (1923 cm3)
  • 169,5 Nm točivého momentu při 3500 ot/min je síla, kterou jezdec pocítí při každém otočení plynovou rukojetí.
  • Profil vačkové hřídele je naladěný na vysoký výkon a doplňuje velký zdvihový objem a sportovní sání.
  • Otevřené sání Heavy Breather s předsunutým odkrytým filtrem přivádí do motoru víc vzduchu a podporuje skvělý točivý moment ve středních otáčkách, navíc zvyšuje atraktivní styl motocyklu.
  • High-performance výfuk 2-2 shotgun je vyladěný tak, aby poskytoval plynulý a široký točivý moment ve středním pásmu a zároveň měl nádherný podmanivý zvuk.
  • Systém s dvojitou vyvažovací hřídelí eliminuje primární vibrace při volnoběžných otáčkách a zvyšuje pohodlí jezdce.

 

Model Low Rider ST

Takto Harley-Davidson ztvárnil sportovní turistiku v kalifornském stylu motocyklů s vysokými řídítky. Sedlové brašny jsou usazené vysoko a těsně u zádi motocyklu, zadní odpružení je zvednuté, řídítka jsou vysoko a kapotáž inspirovaná modelem FXRT je uchycená napevno na rámu motocyklu.

Model Low Rider ST nabízí výbornou pozici jezdce na motocyklu s přímou a reflexivní odezvou řízení. Po návratu z cest stačí odepnout sedlové brašny a Low Rider® ST se z cestovního stroje změní na skvělý performance cruiser do města.

 

Klíčovým prvkem tohoto modelu je tvar nové kapotáže s uchycením napevno k rámu. Je inspirovaný tvary klasického modelu FXRT Sport Glide, který si oblíbili stavitelé customů ze západního pobřeží,“ říká Brad Richards, vice prezident pro Design Harley-Davidson.

Díky výraznému středovému světlometu lemovanému bočními průduchy tady zůstává genetické spojení s původním modelem FXRT. Ostřejší záhyby a upravené proporce kapotáže u modelu Low Rider ST dosahují moderní vzhled, který je víc sportovní a aerodynamický než kapotáž FXRT.

Díky zvýšenému uchycení sedlových brašen vysoko nad výfukem je tento model obratnější. Dobrá zpráva je, že brašny neomezují úhel náklonu při opravdu razantní jízdě v zatáčkách.

 

Aerodynamický tvar kapotáže byl vyvinutý pomocí výpočetní analýzy dynamiky plynů CFD (Computational Fluid Dynamics) s následným testováním v reálném provozu. Tři ventilační otvory s rozděleným prouděním pomáhají omezit turbulence v oblasti hlavy jezdce při vyšších rychlostech. Šest palců vysoký čelní plexištít má odstín Dark Smoke a v kapotáži je zasazený 5,75palcový LED světlomet.

Uzamykatelné, pevné sedlové brašny mají elegantní design ve tvaru škeble, který usnadňuje nakládání a vykládání věcí. Lze je otevřít jednou rukou i ze sedla motocyklu. Jejich plynulé otevírání podporují tlumicí prvky. Boční brašny lze také během pár sekund sejmout díky vnitřnímu upínacímu mechanismu. Kombinovaný objem obou brašen je 53,8 litrů.

 

Hluboké jednomístné sedlo poskytuje jezdci oporu při agresivní akceleraci a zatáčení. Jednopalcová řídítka jsou namontována na čtyřpalcových představcích a v horní části palivové nádrže je nízkoprofilová konzola s černou texturou. Přístrojové vybavení zastupuje kompaktní digitální displej zasazený do představce řídítek, který jen minimálně narušuje čisté linie motocyklu.

 

Plynulou jízdu a ovladatelnost zlepšuje podvozek optimalizovaný díky snížené hmotnosti, ovšem se zachováním pevné konstrukce. Pohonná jednotka Milwaukee-Eight 117 je pevně uložena v rámu, což dále zvyšuje tuhost podvozku.

Nová 43mm obrácená vidlice zpevnila vedení předního kola a využívá jednoduchý kazetový systém odpružení, který podporuje přesné ovládání, stabilitu a jistotu při brzdění. Úhel řízení je 28 stupňů.

 

Model Low Rider ST je vybavený vyšším zadním odpružením než standardní podvozek Softail® (o 1/2 palce větší zdvih, o 1 palec delší zavěšení zadního kola, o ¾ palce vyšší v oblasti sedla), který zvyšuje zadní část motocyklu. To poskytuje lepší jízdní komfort a také umožňuje větší maximální úhel náklonu o více než jeden stupeň, což zlepšuje dynamické vlastnosti a zvyšuje světlou výšku a jistotu jezdce při agresivním průjezdu zatáčkou.

Hydraulické nastavení předpětí pod sedlem umožňuje jezdci zvolit optimální výkon odpružení podle převládajících podmínek na silnici a zatížení motocyklu. Dvojité přední brzdy s 300mm kotouči umožňují citlivé brzdění, přesně podle potřeb razantních jezdců. Standardní protiblokovací systém ABS zaručuje jistý brzdný účinek i za ztížených podmínek.

Další zvýšení ovladatelnosti a jízdního komfortu přinášejí prémiové pneumatiky Michelin® Scorcher® 31 (vepředu110/90B19, vzadu 180/70B16). Mezi další funkce patří LED světlomet, jasná LED zadní/brzdová světla a USB port pro nabíjení.

 

Robustní, temně černý design zahrnuje povrchovou úpravu Wrinkle Black na motoru, krytu primáru, trojitých úchytech vidlice, držáku zadního blatníku a konzole nádrže; kryt spojky, sání, spodní kryty vahadel a představce řídítek jsou leskle černé Gloss Black. Řídítka jsou v sametově černé barvě Satin Black. Vidlice jsou eloxované černé.

Kryty a koncovky výfuku jsou v černé barvě Jet Black. Litá hliníková kola Radiate (přední o průměru 19 palců a zadní o průměru 16 palců) mají povrchovou úpravu Matte Dark Bronze, která zajímavě kontrastuje s tmavými komponenty motocyklu.

 

  • Audio příslušenství: Výkonný motocykl si zaslouží stejně výkonný zvuk. Příslušenství Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate® s kitem pro vnitřní část kapotáže bylo navrženo společně s modelem Low Rider ST a podporuje vynikající výkon a ideální montáž do kapotáže. Systém obsahuje kompaktní 250wattový zesilovač s technologií digitálního zpracování signálu DSP, dva 5,25palcové basové reproduktory a dva výškové reproduktory. Systém podporuje připojení k mobilnímu zařízení přes Bluetooth a přehrávání uložených nebo streamovaných skladeb. Další informace o audiosystému Harley-Davidson Audio powered by Rockford Fosgate.

 

Dostupné barevné kombinace: Černá Vivid Black, šedá Gunship Gray

Model Low Rider ST bude k dispozici u autorizovaných prodejců Harley-Davidson® po celém světě od konce března 2022.

 

 

Model Low Rider S

Model Low Rider S je cruiser určený pro jezdce, kteří hledají neokázalý výkon a chtějí dotáhnout svůj motocykl až na hranici možností. Milwaukee-Eight 117 má o pět procent vyšší točivý moment než motor Milwaukee-Eight 114, který pohání model 2021 Low Rider S, a je uznávanou pohonnou jednotkou mezi motorkáři na celém světě.

Prvotřídní odpružení umocňuje zážitek z jízdy. Už v továrním provedení tento motocykl spojuje designový styl West Coast a neúprosný výkon, který byl dříve dosažitelný pouze se značnými investicemi do příslušenství.

 

Model Low Rider S z roku 2022 je vybavený novým přístrojovým budíkem s analogovým otáčkoměrem a digitálním rychloměrem na řídítkách, který nahrazuje přístrojovou konzolu na nádrži, jak tomu bylo u předchozích modelů Low Rider S.

Umístění na řídítkách přibližuje přístroje do zorného pole jezdce. Na horní části palivové nádrže je nyní černá konzola se znakem FXLRS. Vynikající světelný výkon zajišťují charakteristické LED světlomety a LED zadní/brzdová světla.

 

Stejné vyšší zadní odpružení monoshock jako u modelu Low Rider ST zvyšuje zadní část modelu Low Rider S pro lepší jízdní komfort a o 1 stupeň větší úhel náklonu než u předchozího modelu Low Rider S, což zvyšuje světlou výšku a jistotu jezdce při razantním průjezdu zatáčkou. Hydraulické nastavení předpětí pod sedlem umožňuje jezdci zvolit optimální výkon odpružení podle převládajících podmínek na silnici a zatížení motocyklu.

Nová 43mm obrácená vidlice zpevnila vedení předního kola a využívá jednoduchý kazetový systém odpružení, který podporuje přesné ovládání a jistotu při brzdění. Úhel řízení je 28 stupňů. Dvojité přední brzdy s 300mm kotouči zajišťují citlivé brzdění, přesně podle potřeb razantních jezdců. Protiblokovací systém ABS zaručuje jistý brzdný účinek i za ztížených podmínek. Další zlepšení jízdních vlastností poskytují prémiové pneumatiky Michelin® Scorcher® 31.

 

Další prvky posilují designový styl West Coast: Jednopalcová řídítka na čtyřpalcových představcích, hluboké jednomístné sedlo, uprostřed umístěné nožní ovládání a barevně sladěný štítek, který obepíná světlomet a odklání vítr při vyšších rychlostech.

Pohonná jednotka, přední část a výfukový systém jsou v černé barvě, litá hliníková kola Radiate (přední o průměru 19 palců a zadní o průměru 16 palců) mají povrchovou úpravu Matte Dark Bronze, která zajímavě kontrastuje s tmavými komponenty motocyklu.

 

Dostupné barevné kombinace: Černá Vivid Black, šedá Gunship Gray

Model Low Rider S je k dispozici u autorizovaných prodejců Harley-Davidson® již nyní.

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na webu www.harley.davidson.cz najdete podrobné informace o kompletní modelové nabídce motocyklů, výbavy a příslušenství Harley-Davidson 2022.