Janík Motorsport bude mít i letos silné jezdecké zastoupení.

Týmoví vrchaři pro závodní sezonu 2022

Barvy českého závodního týmu Janík Motorsport budou v sezoně 2022 v rámci automobilových závodů do vrchu jak na domácích, tak i na zahraničních tratích hájeny hned na několika frontách.

Bezesporu velmi pestrý závodní rok čeká zkušeného jezdce a zároveň majitele týmu Václava Janíka, který se v úvodu vrchařské sezony usadí do závodního speciálu Hyundai i30N TCR, jenž následně vystřídá za francouzský prototyp Norma, na který jsou již fanoušci u toho jezdce několik sezon zvyklí.

Další ze zástupců týmu David Dědek i nadále zůstává věrný svému vozu Norma M20FC, se kterým však nově absolvuje především podniky evropského šampionátu FIA European Hill Climb Championship.

Pro šternberského rodáka Jiřího Svobodu nyní finišují v týmových dílnách přípravy na velmi atraktivním monopostu Lola B02/50, jehož nezapomenutelný zvuk znají fandové motorsportu jak z domácích, tak i zahraničních kopců.

 

Neméně atraktivní speciál KTM-X-Bow GLX je spojen se jménem Marka Rybníčka. Jezdec týmu Janík Motorsport v letošním roce naváže na úspěšnou loňskou sezonu, kdy na vrchařských tratích opět zabojuje o co nejvyšší příčky.   

Také svou stěžejní loď má tým mezi veterány. Vydařený rok zaznamenal v této kategorii s formulovým vozem MTX 1-10 Aleš Gansdorfer, který kalendář evropských závodů absolvuje i v této sezoně.

Jezdeckou flotilu pro letošní rok nově posílí již zkušený závodní jezdec – Jaromír Malý, na něhož čeká sedačka závodního speciálu Hyundai i30N TCR. Jaromír pod hlavičkou Janík Motorsport absolvuje kompletní domácí vrchařský šampionát a navíc přidá i vybrané závody evropského mistrovství.

Kompletní jezdecká sestava se představí již tento víkend na Masarykově okruhu v Brně. Zde ve dnech 1 – 2. 4. jezdci absolvují své první předsezonní testy, aby v neděli 3. 4. 2022 byli připraveni na svůj první letošní vrchařský podnik – Brněnský Drak.