CUPRA odhalí své budoucí plány.

CUPRA se vrací do Terramaru, kde odhalí své budoucí plány včetně nových hrdinů pro novou éru

Značka CUPRA míří zpět na místo, kde to všechno začalo, aby odhalila své budoucí plány včetně nových hrdinů pro novou éru. V roce 2018 se několik zastánců ambiciózního projektu sešlo v Terramaru, kde představili značku CUPRA, nekonvenčního vyzývatele z Barcelony.

Od té doby vybudoval kmen CUPRA značku, jejíž aktivity sahají až za hranice automobilového světa. Jak Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA, na premiéře uvedl: „Má-li být CUPRA úspěšná, bude to především dílem lidí. Máme nadšený tým a jsou to lidé, kdo dělá značku.“

Prvním vozem, který ztělesňoval ambice a charakter značky v roli vyzývatele, byl model CUPRA Ateca. Tento model je ve svém segmentu jedinečný. CUPRA od té doby vynakládá značné úsilí na uvádění dalších mimořádně atraktivních modelů na trh, ať se jedná o varianty poháněné spalovacími motory, nebo elektrifikovanými pohony, jimiž disponují plug-in hybridní verze (e-HYBRID) – od krále Leonů, modelu CUPRA Leon, až po první samostatný model značky CUPRA, Formentor.

Po tomto rozhodujícím okamžiku následoval model CUPRA Born, první 100% elektromobil značky, ztělesnění elektrifikace a sportovních výkonů i důkaz, že se tyto dva koncepty vzájemně dokonale doplňují.

Značka CUPRA inspiruje svět z Barcelony kombinací emocí, elektrifikace a sportovních výkonů.

Nyní nastal čas pro další kapitolu v jejím příběhu.

CUPRA přichází s odvážným plánem jít ještě dál a oznámí své ambice pro období do roku 2025. CUPRA vytvoří nové hrdiny pro novou éru značky.

CUPRA odhalí svou budoucnost 7. června 2022.

 

Video k dispozici zde:

https://we.tl/t-BpOB4wcslj

 

 

 

CUPRA je nekonvenční značka, která kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony, aby z Barcelony inspirovala svět. Značka CUPRA, založená v roce 2018, má vlastní sídlo spolu s oddělením pro výrobu závodních vozů v Martorellu (Barcelona) a síť specializovaných dealerství na celém světě.

 

Značka CUPRA udržela v roce 2021 vzestupný trend prodeje, jehož celkový objem ztrojnásobila na 80 000 dodaných vozů. K pozoruhodnému výsledku významně přispěl úspěch modelu CUPRA Formentor. CUPRA dokazuje, že elektrifikace a sportovní vlastnosti se vzájemně dokonale doplňují. V roce 2022 rozšíří modelovou řadu CUPRA Born, první 100% elektromobil značky, o varianty s různými kapacitami akumulátorové baterie a také o ještě výkonnější verzi e-Boost.

Představena bude rovněž exkluzivní, limitovaná edice modelu CUPRA Formentor VZ5. CUPRA Tavascan, druhý výhradně elektricky poháněný model značky, bude uveden na trh v roce 2024. V roce 2025 bude následovat první městský elektromobil značky, inspirovaný koncepčním vozem CUPRA UrbanRebel.

 

CUPRA zvítězila v roce 2021 v mistrovství cestovních elektromobilů PURE ETCR, a i nadále se účastní seriálu terénních závodů Extreme E pro elektricky poháněná SUV. Značka CUPRA je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu, prémiovým sponzorem globálního seriálu padelových turnajů World Padel Tour a oficiálním sponzorem klubu Finetwork KOI, který se účastní elektronických sportů.

Spolupráce se značkami, jakými jsou Primavera Sound nebo De Antonio Yachts, vytváří lifestylový svět značky CUPRA. Kmen CUPRA je tvořen týmem ambasadorů, kteří chtějí být hnací sílou změny. Mezi jeho členy patří mimo jiné německý fotbalový brankář Marc ter Stegen, fotbalistka Alexia Putellasová, která získala ocenění Ženský zlatý míč a Best FIFA Award, a držitelé zlatých olympijských medailí Adam Peaty, Melvin Richardson a Saúl Craviotto,.