Pamětní deska HD odhalena.

Harley-Davidson Club Praha slavnostně odhalil pamětní desku

Harley-Davidson Club Praha, nejstarší fungující klub Harley-Davidson na světě, dnes slavnostně odhalil svoji pamětní desku. Ta je umístěna na legendární pražské budově na náměstí I. P. Pavlova, na bývalém hotelu U Gráffů. Tato prestižní pražská adresa byla tradičním místem, kde se Harley Club Praha ve 20. a 30. letech minulého století potkával, kde se konaly schůze, a především, kde byl založen.

Pamětní deska se nachází na čele budovy s číslem popisným 5 a jejími autory jsou Filip Kožner, Vladimír Pavljuk a plaketář Martin Dašek.

 

Slavnostní odhalení pamětní desky proběhlo za účasti prezidenta klubu Michala Stacha a zástupce značky, Jaroslava Vavřiny z pražského dealerství Harley-Davidson a chybět nemohl ani majitel budovy Holger Tilk z Estonské firmy Kapitel. Kromě nich se akce zúčastnily desítky motorkářů, bývalých i současných členů klubu, kteří dokonce i dnes dorazili na svých chloubách – historických motocyklech Harley-Davidson a pochopitelně nejen na nich.

 

 

„Harley-Davidson Club Praha funguje nepřetržitě od roku 1928 a v roce 2018 byl dokonce oficiálně uznán Billem Davidsonem jako nejstarší fungující klub na světě.

Přesto řada lidí, včetně motorkářů, mnohdy o tomto českém prvenství neví, proto jsme rádi, že vznikla právě pamětní deska a podařilo se ji umístit na budovu bývalého hotelu U Gráffů.

Ve 20. a 30. letech byla tato adresa opravdu prestižní a je pro nás v pražském klubu Harley-Davidson obrovskou ctí, že můžeme pokračovat v šíření dobrého jména klubu a v činnosti našich otců a dědů,“ říká Michal Stach, prezident Harley-Davidson Clubu Praha.

 

Pamětní desku připomínající slavnou motocyklovou historii a celosvětové české prvenství naleznou kolemjdoucí na adrese I. P. Pavlova 1789/5 na Praze 2. Z krátkého textu pamětní desky se dozví rovněž datum a místo založení Harley-Davidson Clubu Praha.

 

 

 

One thought on “Pamětní deska HD odhalena.

Comments are closed.