Pro Jana Kopeckého je „domácí soutěž“ další motivací v boji o vítězství.

Jan Kopecký by na „domácích“ Hustopečích rád zvítězil

Pro Agrotec Škoda Rally Team je Agrotec Petronas Rally Hustopeče domácí soutěží. Není proto divu, že pro posádku Jan Kopecký – Jan Hloušek je to další motivace v boji o vítězství.

Ještě v úterý se Jan Kopecký zúčastnil světové premiéry nového vozu Škoda Fabia RS Rally2 v Mladé Boleslavi. Vozu, na jehož testování se výrazně podílel. Hned ve středu již ale zamířil do jihomoravských Hustopečí.

Na loňském ročníku to o několik vteřin nevyšlo, když krásný souboj s Václavem Pechem rozhodl defekt pneumatiky na voze Honzy Kopeckého. Podobnou bitvu čekají fanoušci i letos, ostatně jejich vzájemné souboje jsou kořením všech letošních soutěží. Zapomínat se ale nesmí ani na ostatní soupeře.

 

 

 

„Na Hustopeče se jako vždy velmi těšíme. Je to krásná kompaktní soutěž s velkým podílem šotolinových úseků. Letos to pořadatelé namotali zase trochu jinak a té šotoliny je ještě o trochu víc. Není proto vyloučeno, že defekty budou znovu hrát podstatnou roli a je potřeba se jim pokud možno vyvarovat, předpovídá Honza Kopecký.

Rally Hustopeče si připisují již 17. ročník a Jan Kopecký je se 7 vítězstvími nejúspěšnějším jezdcem její historie. Vždy se mu to ale povedlo jako továrnímu jezdci Škoda a letos by rád poprvé zvítězil i pro dealerský Agrotec Škoda Rally Team.

„Čeká nás náročná soutěž plná zrádných úseků. Jako tradičně tady bude i velmi horko a na nás v autě čeká nepříjemná sauna. Na to jsme ale připraveni. Věřím, že do Hustopečí zavítá hodně fanoušků a všichni si užijeme nádherné souboje,“ zve ke tratím Jan Kopecký. 

K pozvánce se přidává i Martin Rada, generální ředitel AGROTEC Group a hlavní pořadatel rally. Ten mimochodem opět nebude chybět i na startu soutěže jako jezdec a je tak jediným účastníkem všech dosavadních ročníků domácí rally.

 

 

 

Letošní ročník se jede jako Memoriál Rudolfa Kouřila, se kterým jsme po dlouhá léta soutěž organizovali a který nás bohužel letos tragicky opustil. Doufám, že na nás ze shora dohlédne a že se vše podaří.

Přijeďte se do Hustopečí podívat,“ nabádá Martin Rada.

Rally Hustopeče se opět jedou tradičním formátem pátek-sobota. Start soutěže je po 18. hodině v pátek, vítěz by pak měl být na rampě v sobotu po 17. hodině.