António Félix da Costa a DS v Marrákeši stříbrný.

António Félix da Costa a DS Automobiles v Marrákeši na druhém místě!

 

  • António Félix da Costa vybojoval poprvé v letošní sezóně pódiové umístění
  • Jean-Éric Vergne skončil na E-Prix v Marrákeši čtvrtý a v pořadí pilotů se drží na druhém místě
  • Stáj DS Techeetah je se 33 body, které v Maroku získala, mezi týmy druhá

 

Páté kolo E-Prix se konalo dnes odpoledne na okruhu Moulay El Hassan v Marrákeši při teplotách vysoko nad 30 °C.  Slavná marocká trať v horkém podnebí vozům DS Automobiles svědčila, jak ukázalo druhé a čtvrté místo Antónia Félixe da Costy a Jeana-Érica Vergneho.

 

 

 

 

Již dopolední kvalifikační tréninky umožnily vozům francouzského prémiového výrobce prokázat svou velmi dobrou výkonnost. António Félix da Costa si s vozem DS E-Tense FE21 vyjel pole position a jeho týmový kolega Jean-Éric Vergne obsadil třetí místo.

António Félix da Costa si na startu pole position udržel a po celý závod bojoval v čele startovního pole, aby nakonec v marrákešské E-Prix skončil druhý. Pro portugalského jezdce to bylo první letošní umístění na stupních vítězů, čímž se vrátil na svou vysokou výkonnostní úroveň.

 

Jean-Éric Vergne se zpočátku držel na třetím místě startovního roštu. Až do konce velmi strategického závodu plného předjížděcích manévrů se francouzskému jezdci dařilo bojovat o vedení. Se ziskem 12 bodů za čtvrté místo dosáhl celkového počtu 128 bodů a udržel si tak druhou pozici v šampionátu.

 

 

 

Díky oběma jezdcům získal DS Automobiles a její partner Techeetah 33 bodů, což je řadí na druhé místo v šampionátu týmů.

Další ročník E-Prix se uskuteční 16. a 17. července v New Yorku, který bude hostit 11. a 12. kolo 8. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E.

 

 Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance a šéf týmu DS Techeetah:

„Získali jsme velmi dobré druhé místo a 33 bodů pro tým, ale jsme samozřejmě zklamaní, že jsme závod nevyhráli. Naše vozy  jsou výkonné, naši jezdci jsou rychlí a v každém závodě získáváme velké množství bodů. Budeme i nadále tvrdě pracovat na tom, abychom tento skvělý potenciál proměnili ve vítězství. Naším cílem jsou více než kdy jindy tituly!“

 

 Mark Preston, generální ředitel Techeetah:

 „Byl to další víkend plný napínavých soubojů s Antóniovou první pole position v sezoně. Vzhledem k tomu, že naši jezdci startovali z 1. a 3. místa, čekal nás napínavý závod. Oba jezdci předvedli vynikající výkony a obsadili 2. a 4. místo. Díky tomu si udržujeme ambice na titul jak v šampionátu jezdců, tak v šampionátu týmů.“

 

 António Félix da Costa, vítěz Formule E z roku 2020:

„Byl to skvělý den, vždyť jsme v šíleném závodě získali pole position a 2. místo! Vedli jsme, ale vítězství nám uteklo. Snažili jsme se o správnou strategii, ale nakonec jsme proti Edu (Mortarovi) trochu zaostali. Mám z toho radost, je to moje první pódium v sezoně, a i když chvíli trvalo, než se všechno sešlo, máme dobře našlápnuto a moc rád bych sezonu dokončil v plné síle.“

 

 

 

Jean-Éric Vergne, vítěz Formule E z let 2018 a 2019:

 

„Marrákeš je za námi, skončil jsem na čtvrtém místě. V závěru jsem hodně bojoval s teplotou baterie a musíme zjistit proč. Závod se mi dařil, než jsem v posledních minutách ztratil rytmus. Další dva závody se konají v New Yorku, který mám rád. Těším se na to a doufám, že tam dosáhnu dobrých výsledků.“

 

Značka DS Automobiles zapojená do Formule E od 2. sezóny již přinesla:

 

  • 83 courses
  • 4 tituly
  • 14 vítězství
  • 43 pódiových umístění
  • 20 pole position

 

DS TECHEETAH

Čínský tým Techeetah Formula-E se účastní mistrovství FIA ABB ve Formule E. Majitelem týmu je společnost Seca (Shanghai) Limited.

 

Pro sezónu 2018/2019 mistrovství FIA Formule E se Techeetah spojil s DS Automobiles a vznikl tým DS Techeetah.

 

CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)

China Media Capital („CMC“) založil a řídí Ruigang Li, jedna z nejdůležitější osobností v oblasti provozního řízení a investic směřovaných do médií a zábavy v Číně i ve světě. CMC vytvořila a podpořila řadu nových vůdčích osobností v oblasti médií a zábavy, internetu a mobilních zařízení zahrnujících životní styl, film, televizi, hudbu, sport, zábavu, finanční média, finanční datové služby, online videa, smart TV, reklamu, sociální sítě, hry, online vzdělávání, e-commerce, O2O atd

SECA

Seca se sídlem v Šanghaji je přední čínskou společností zabývající se řízením a marketingem sportu se specializací na reprezentaci sportovních talentů, organizaci akcí a vývoj obsahu. Mezi investory společnosti patří Holdings China Media Capital (CMC) a Yao Ming, člen Síně slávy NBA.

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4 a DS 9.

Značka DS Automobiles, která je dvojnásobným šampionem Formule E z let 2019 a 2020 (pohár týmů a jezdců), stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-Tense nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles přinese na trh, výhradně elektrifikované.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

 

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS Stores a DS Salons.

 

 

 

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official