Na autodromu v Sosnové začala další zimní série pro všechny.

Gomzjakov versus Čapka.

 Na autodromu v Sosnové začala další zimní série pro všechny, kteří jezdí rádi rychle. V letošní „sezoně“ je na programu celkem 10 závodů, tedy věříme, že si všichni, kdož budou mít zájem, dostatečně zajezdí. Za téměř letního počasí se v neděli 11. 9. postavilo na start 72 závodníků ve 12 třídách a kategoriích.

Již od měřeného tréninku bylo jasné, že bojovat se bude o každou setinku, což dokazovaly i odstupy mezi závodníky. Po tréninku vedl Jakub Čapka (Mitsubishi Lancer), ale v jedné sekundě bylo hned 6 závodníků. Druhý byl Dominik Nwelati (Opel Adam) a třetí domácí Tomáš Gomzjakov, který nakonec na poslední chvíli vyměnil kart za buginu, se kterou předváděl v každé zatáčce úžasné smyky.

A byl to právě on, kdo od první série udával tempo a žádného ze soupeřů už před sebe nepustil. Druhé místo absolutně tak nakonec bral Jakub Čapka a třetí místo absolutně a první ve 2WD vybojoval Tomáš Kudrna (BMW). Druhý ve dvoukolkách dojel Dominik Nwelati a třetí místo vybojoval Jindra Kriegel (Ford Puma).  

 

 

Ze šesti juniorů na startu byl nejrychlejší František Blumel jr. (Opel Adam) před Matyášem Gomzjakovem (Kart), třetí byl Dominik Huráb (Suzuki Swift).

Nejrychlejší ženou byla Pavlína Krysličková (Citroen), druhé místo vybojovala Eva Pilecká (VW Polo), třetí byla juniorka Karolína Koberová (Citroen C2).

Druhý závod Autodrom Rally Série se koná v sobotu 8. října. Závodníky čeká opět jiná konfigurace okruhu, tentokrát v protisměru.

 

Podrobné výsledky a další informace včetně přihlášky najdete na

www.autoklubbohemiasport.cz

a zajímavosti na  www.facebook.com/autodromrallyserie/

 

Organizační tým ABS

web: www.autoklubbohemiasport.cz