Sen o WRC v Česku přestává být aprílovým žertíkem a snem.

Před pár dny byl zveřejněn předběžný kalendář WRC na sezónu 2023 a stalo se něco poměrně neuvěřitelného. Což mohlo vypadat spíše jako aprílový žertík nebo jako omyl některého novináře, který si spletl WRC s právě probíhající Drai stadt rallye. Mistrovství světa v automobilových soutěžích totiž již nadcházejícího roku 2023 se na jeden den podívá do Česka.

Jak plyne z pohledu do před pár dny odhaleného  kalendáře WRC 2023.

A slavnostní start by se měl uskutečnit v Praze, takže zde na rozdíl třeba od cíle bude k vidění kompletní startovní pole …

 

 

 

Proslýchá se také něco o speciálce přímo v Praze na Strahově a v jeho okolí. A pak o erzetách na jihu Česka, tedy zřejmě o některou z erzet, známých z českokrumlovské a klatovské soutěže. Pak se tato nová soutěž WRC přesune k sousedům, údajně kousek za hranice …. Takže i to by bylo  dostupné pro  našince a české fandy.  Uvidíme.

Oficiální informace má přijít přijít příští týden a samozřejmě ji ihned zveřejníme.

 

Po marných pokusech Rallye Bohemia a Barum rallye o zařazení do  šampionátu MS v rallye  to je zajisté hodně a hodně překvapivé.
A také v souvislosti s hospodářskou situací, která není u nás ani v Evropě aktuálně nijak růžová a to ještě spousta miliard korun putuje do války a podobně a podobně.

A také je možné připomenout situaci kolem Moto GP v Brně……..

Více bude prozrazeno již za pár dní !!

 

Uvidíme. Zdá se, že WRC v Česku je „najednou“ hodně blízko realizaci …….

PJ

 

 

 

V odhaleném kalendáři WRC 2023 je 14 podniků.