Ralf Ott našel novou drogu ve svém životě – závodní automobily.

Ralf Ott: nováček a šampion

Ralf Ott našel novou drogu ve svém životě – závodní automobily. S motorsportem začal v roce 2021 a následující sezonu vyhrál kategorii Endurance GTX s vozem KTM GT4 Evo týmu MZR Racing.

Ralfe, jak hodnotíte svou sezonu v ESET Cupu?
Byla to pro mě obrovská zkušenost. Ačkoliv jsem se nezúčastnil všech závodů, ty, kterých jsem se zúčastnil, byly zároveň náročné a zábavné. Na dráze se vždy pohybovalo poměrně dost aut a já se pokaždé snažil odvést co nejlepší výkon. Se závoděním jsem začal teprve v roce 2021. Tehdy jsem poprvé usedl do závodního auta na hladkých pneumatikách. Získával jsem první zkušenosti a poté se přesunul do ESET Cupu.

Jak jste zmínil, v závodech, ať už ve vytrvalosti nebo sprintu, bylo hodně aut různých kategorií. Jak jste to zvládal?
Myslím, že v ESET Cupu je závodění velmi férové. Chci říct, že většina jezdců bojovala s respektem a fair play, takže jsem neměl problémy. To pro mě bylo klíčové. Nezávodím pro poháry, ale pro zábavu. Ano, trofeje jsou skvělé, ale důležité je si celý víkend užívat.

Na který závod vzpomínáte nejvíc?
Velmi dobře znám okruh Grobnik, takže jsem se tam velmi těšil. Bohužel byl závod kvůli tragické havárii zrušen. Také jsem si užil Slovakia Ring.

 

 

Předpokládal jsem, že zmíníte Hungaroring, kde se závodilo v poměrně chladném počasí a na dešti…
No, počasí nebylo takový problém. Mé KTM nebylo nastaveno na plný výkon, mělo mnohem méně než 390 koní, takže mokrá trať mi nedělala potíže. Snížený výkon byl vlastně výhodou.

 

A jaké máte plány na nadcházející sezonu?
Uvidíme. Problém je, že pracuji v automobilovém průmyslu a současná situace není ideální. Musím počkat na lepší časy. Ale pokud můj obchod bude opět růst, znovu se pustím do závodění. Je to skvělý adrenalin. Nejlepší droga na světě.

 

Zdroj : ESET V4