Gregor Zsigo má druhý titul ve vytrvalostních závodech v GT3.

Cílem bylo obhájit titul, říká Gregor Zsigo. To se povedlo

Gregor Zsigo, závodník a majitel týmu Racing Trevor, se dočkal druhého titulu ve vytrvalostních závodech v kategorii GT3. Stejně jako v předchozí sezoně sdílel BMW M4 GT3 s Dennisem Waszkem a společnými silami dosáhli na další významný triumf týmu Racing Trevor.

Jak hodnotíte letošní sezonu?
Letošní sezona probíhala bezproblémově a bez havárie. Samozřejmě nějaké ťukance byly, ale nic vážného. Našim cílem bylo obhájit titul v Endurance, což se nám podařilo. Dennis Waszek je šikovný chlapec, který s námi jel v i GT Open, kde sdílel auto s továrním pilotem BMW Jessem Krohnem a v kategorii PRO-AM získali první a druhé místo na Hungaroringu. Takže celou sezonu za Racing Trevor tým hodnotím velmi pozitivně.

S Waszkem jste dosáhl na další titul, takže spolupráce evidentně funguje na výbornou?
Ano, s Dennisem jsme kamarádi a co se týče ježdění, tak je perfektní. Za volantem dává pozor na sebe a na auto, které se snažíme vždy nastavit, aby vyhovovalo nám oběma.

 

 

Na začátku sezony jste v Maďarsku jeli ještě se starším BMW M6 GT3 a poté už jste pravidelně startoval s BMW M4 GT3. Jak srovnáváte obě generace?
Starší M6 funguje skvěle a máme za sebou spoustu závodů. Samozřejmě M4 GT3 je zase o něco lepší. Vývoj jde neustále dopředu, takže řada věcí je modernizovaných a vylepšených oproti předchozí generaci. Navíc lépe se ovládá. Ale jak podotýkám, M6 mám stále rád, stejně jako staré BMW Alpina B6, které pořád mám.

Na který závod z letošní sezony vzpomínáte nejčastěji?
Určitě vytrvalostní závod v Brně, protože jsem v něm závodil přeskakoval z BMW M4 do BMW M6. Se starším autem rozjížděl závod Štefan Rosina, zatímco já startoval s M4. V polovině závodu jsem během zastávek v boxech přesedl do starého a byl to skvělý pocit, protože jsem v jednom závodě jel s oběma auty.

Jen co jsem sedl do M6, tak mi hned sedla, takže jsem si ani nemusel zvykat na trochu odlišné auto, respektive způsob jízdy.

 

 

Váš tým Racing Trevor vůbec poprvé nasazoval i monopost formule 4. Jak hodnotíte debutovou sezonu?
Vzhledem k tomu, že šlo o první sezonu, tak jsme se nějakou chvíli hledali. Člověk se musí učit celý život. Nicméně rychle jsme si na formuli zvykli, ideální nastaveni se hledalo celkem dobře a náš jezdec Zénó Kovács si na monopost rovněž velmi rychle zvyknul.

Zénó Kovács se ovšem netajil úmyslem startovat s vozem GT, jaké tedy máte plány na příští rok?
Zénó pojede příští rok s novým BMW M4 GT4, které na novou sezonu připravujeme. Sedačku do F4 máme tím pádem zatím volnou a hledáme potenciální kandidáty. Co se týče kategorie GT3, tam se nic nemění.

S M4 GT3 budu startovat ve sprintech a v endurance se o auto budeme opět dělit s Dennisem.

 

 

Zdroj : Eset V4