David Křípal o dnu volna na Dakaru.

Zdravime z bivaku v Rijádu, kde je dnes “volna” to slovo volno je hodně zavádějící protože to znamená udělat vše co je jen možné jak na autě tak u posádek – výměna převodovky, tlumičů, prostě vše co je možné, praní apod

Včerejší etapa byla hodně podobná té předešlé – rozbíječka plná kamenů a děr a duny, místy opravdu hodně zajímavé ?jelo se perfektně … na cca 20 km jsme udělali defekt, pak jsme si zase, ale vzali tempo zpět a zapředjížděli si, podívali se na odstavenou Audi, malem se srazili s policejním autem , co nám omylem vjelo do pisty.

Když si to uvědomili tak nám okamžitě chtěli uhnout jenže dostali malý smyk na kamenech kolem pisty a tohle bylo skutečně o prsa korejské ženy ? a celkově jsme jeli už opatrněji, protože pisty byly plné kamenů a další defekt už by byl vážnější ? nicméně v cíli děláme kontrolu auta a… další dva defekty – měníme naše špatné kolo za rezervu od Valerie a Yannicka – velcí sympaťáci.

 

postavíme auto zpět na kola a hurá bivak. .., jenže auto hlásí další defekt a to už není náhoda takže nejspíše chyba na systému dofukováni / vyfukováním kol úžasná to věc auta kategorie T1 4×4 toto nemají takže kontrolu tlaku/ dofukování / vyfukování musíme dělat manuálně.

Auta T1 4×2 naopak toto mají a díky tomu si může řidič nastavit tlak pneumatik tak jak potřebuje podle terénu – do dun ubrat třeba na 0.8 a na kamenech naopak přidat na 1.8 – úžasné – ale musí to fungovat. takže dnes Rest day a zítra opět do závodu

 

 

David Křípal

OFF ROAD concept Live

 

Neprošlo  úpravami textu a jazykovou korekturou