ESET Cup a TCR Eastern Europe mají v Polsku nového partnera.

Autodrom Słomczyn uzavřel partnerství s ESET Cupem a TCR Eastern Europe

ESET Cup a TCR Eastern Europe mají nového partnera. Je jím polský okruh Autodrom Słomczyn, nacházející se 50 kilometrů jižně od centra Varšavy. Malý okruh prošel přestavbou a do budoucna se plánuje jeho rozšíření na delší trať.

„Trať byla postavena v devadesátých letech, ale pouze pro rallycross. Kvůli velmi špatnému stavu nebyla trať ani v roce 2010 připravena. Autodrom byl nakonec v letech 2012–2015 přestavěn podle mých představ a nyní je určen pro řadu motoristických disciplín,“ říká Sebastian Kolakowski, který je prezidentem správní rady klubu Automobilklub Rzemieślnik, jenž autodrom vlastní. Kolakowski klub finančně i sportovně restrukturalizoval a stojí i za současnou podobou Autodromu Slomczyn.

 

Kolakowski je také závodníkem. Začínal v motokárách a v minulosti působil i v Clio Cupu nebo v TCR Eastern Europe. Protože se zná s Josefem Křenkem, promotérem ESET Cupu a TCR Eastern Europe, slovo dalo slovo a spolupráce byla na světě.

„Závodní okruhy jsou pro náš sport velmi důležité a jakákoliv aktivita v tomto směru a v našem regionu je velmi přínosná a hodná podpory. Polsko je velká země a polští závodníci patří v našich šampionátech k těm nejúspěšnějším. Nové možnosti si Autodrom Słomczyn určitě zaslouží. Velice rád tento projekt podpořím a těším se na možnou spolupráci,“ uvádí Josef Křenek.

Autodrom Słomczyn má v současné době několik konfigurací pro motokáry, pitbiky, supermoto, rallycross, autokros nebo drift. Délka trati se pohybuje od 1050 do 1280 metrů. Do budoucna se však počítá s jejím růstem.

 

 

„Mám v plánu rozšíření na tříkilometrový okruh a doufám, že jednou budu moci pozvat na závody do Słomczyna své přátele z ESET Cupu a TCR Eastern Europe,“ vysvětluje Kolakowski.

Aktuálně se na Autodromu Słomczyn konají motokárové soutěže ROK Cup Poland, Rotax Max Challenge a CIK Polish Karting Championship. Dále Rally Cross Polish Championship a CEZ a soutěže v driftu, závody motocyklů, pit-bike, super moto a další sportovní a komerční akce.

Stránky okruhu : http://autodromslomczyn.pl/

 

Zdroj.

ESET CUP 2023
08.–09. 04. Oschersleben
29.–30. 04. Hungaroring
20.–21. 05. Red Bull Ring
05.–06. 08. Most
19.–20. 08. Slovakia Ring
09.–10. 09. Brno

 

foto- Brno 22