Dealerství Auto Podbabská podpoří Dominika Stříteského.

Auto Podbabská se vrací do automobilových soutěží s týmem AUTO PODBABSKÁ ŠKODA MOL TEAM

Auto Podbabská se stává partnerem Dominika Stříteského, který byl vybrán pro sezonu 2023 jako mladý jezdec podporovaný společností ŠKODA AUTO.

O vavříny v Mistrovství České republiky v rallye bude bojovat posádka Dominik Stříteský a Jiří Hovorka v kokpitu soutěžního vozu ŠKODA Fabia Rally2.

Auto Podbabská bude úzce spolupracovat s dalšími významnými partnery týmu MOL Česká republika, Hankook, Frigera a Gienger

 

 

 

Přípravu vozu a nasazování do soutěží bude zajišťovat společnost Vančík Motorsport

Součástí partnerství s důrazem na trvalou udržitelnost jsou také doprovodné aktivity propagující rally a vozy ŠKODA i atraktivní akce pro zákazníky dealerství Auto Podbabská

Dealerství Auto Podbabská se vrací k podpoře motoristického sportu a do nové sezony mistrovství České republiky v automobilových soutěžích vstupuje jako partner a garant spolupráce se ŠKODA AUTO v nově vytvořeném týmu AUTO PODBABSKÁ ŠKODA MOL TEAM.

„Máme velkou radost, že se po mnohaleté pauze vracíme zpátky do světa motoristického sportu,“ říká Michal Cvekl, ředitel společnosti Auto Podbabská. „Automobilové soutěže jsou velmi atraktivním sportem, který nám umožní posílit pověst naší značky jako odborníka na prodej a servis vozů ŠKODA. Pro nadcházející sezonu jsme si přitom stanovili nejvyšší cíle. Nechceme se MČR pouze účastnit.

Budeme bojovat o nejvyšší příčky v celkovém hodnocení. Plánujeme účast i na některých z mezinárodních podniků, abychom získali důležité zkušenosti pro naše další působení v automobilových soutěžích. Tímto novým angažmá jasně ukazujeme, že automobily jsou neodmyslitelnou součástí naší DNA.“

Nový projekt je založen na spolupráci všech týmových partnerů. Technickou stránku účasti v MČR bude zajišťovat společnost Vančík Motorsport, která již čtvrtým rokem nasazuje soutěžní vozy ve třídě Rally2 a jejíž posádka ve složení Dominik Stříteský a Jiří Hovorka má za sebou řadu úspěchů a pro nadcházející sezonu i nejvyšší cíle.

AUTO PODBABSKÁ ŠKODA MOL TEAM se s vozem ŠKODA Fabia Rally2 zúčastní kompletní sezony Mistrovství České republiky v rallye 2023 a v každém podniku i celkovém pořadí bude usilovat o umístění na stupních vítězů.

Dominik Stříteský (nar. 1999) je vicemistrem ČR a SR v nejvyšší kategorii motokárových závodů a v uplynulých letech sbíral cenné zkušenosti i první úspěchy také v tuzemských i zahraničních automobilových soutěžích. Skvělou Dominikovou vizitkou je rovněž spolupráce s továrním týmem ŠKODA MOTORSPORT v roli soutěžního a testovacího jezdce.

 

Během své dosavadní kariéry absolvoval již 43 rallye a jeho výkonnost stále stoupá – loni obsadil třetí místo v MČR v absolutním pořadí i v rámci třídy 2. Kromě závodění se věnuje také výchově a mentoringu mladých motokárových jezdců.

Role Dominikova navigátora se v kokpitu soutěžního vozu ŠKODA Fabia Rally2 ujme zkušený český spolujezdec Jiří Hovorka (nar. 1983) se 140 starty v automobilových soutěžích na české půdě i v zahraničí včetně dvou startů v mistrovství světa.

Vančík Motorsport se již mnoho let úspěšně účastní mistrovství České republiky v rallye a na profesionální úrovni se zabývá repasemi, úpravami a laděním závodních motorů pro všechny motoristické disciplíny, přičemž v celoevropském měřítku patří ke špičce ve svém oboru. Od roku 2018 se věnuje také přípravě a provozování soutěžních vozů v rámci MČR v rallye.

Do roku 2019 připravoval a nasazoval vozy ŠKODA Fabia R5 s jezdci Jakešem a Březíkem. Od roku 2020 se věnuje podpoře a mentoringu jednoho z největších českých talentů, Dominika Stříteského. Tým nasazovaný společností Vančík Motorsport se v letech 2021 a 2022 účastnil automobilových soutěží s vlastním vozem ŠKODA Fabia Rally2 v rámci programu podpory mladých jezdců ŠKODA AUTO.

Tým bude po výborných zkušenostech z minulého roku používat opět pneumatiky Hankook.

Významnou součástí nového ambiciózního projektu je propagace motoristického sportu mezi širokou veřejností všech věkových kategorií a podpora talentovaných mladých jezdců. Vančík Motorsport drží patronát nad oblíbeným projektem Rally dětem, který dává nejmenším fanouškům rallye příležitost nahlédnout do zázemí týmu na všech podnicích MČR.

Děti se mohou těšit také na jízdy s motokárami v rámci doprovodného programu vybraných podniků MČR. Dalším lákadlem na vybraných podnicích MČR bude trenažér a závodní simulátor pro brýle s virtuální realitou Oculus Quest, který fanouškům nabídne další jedinečné zážitky. Speciální zážitkové akce připravuje Auto Podbabská i pro své stálé zákazníky.

V souladu s duchem současné doby se všichni partneři nového týmu AUTO PODBABSKÁ ŠKODA MOL TEAM zaměřují nejen na nejlepší výkony v automobilových soutěžích, ale také na trvalou udržitelnost. „Naši specialisté z nákupního oddělení společnosti Auto Podbabská preferují místní výrobce a ekologičtější materiály.

Navíc sami aktivně vyhledávají příležitosti, jak co nejvíce dodavatelské řetězce zkrátit. Samozřejmě máme také detailně vypracovaný systém nakládání s odpady, jehož nedílnou součástí je pečlivé třídění. Stejné principy se snažíme uplatňovat i v motoristickém sportu, počínaje používáním kompostovatelného nádobí v rámci cateringu, nebo používáním týmového oblečení z recyklovaných materiálů,“ přibližuje některá opatření směřující k trvalé udržitelnosti Michal Cvekl, ředitel společnosti Auto Podbabská.

Mezi další významné projekty společnosti Auto Podbabská v oblasti trvalé udržitelnosti patří také plánovaná výstavba fotovoltaického systému s instalovaným výkonem 250 kWp, který doplní bateriové úložiště o odpovídající kapacitě pro ukládání přebytečné elektrické energie pro pozdější využití. Dealerství tím získá částečnou energetickou soběstačnost a sníží emise skleníkových plynů.

Z hlediska trvalé udržitelnosti nezůstává stranou ani společnost Vančík Motorsport, která při svých aktivitách využívá mimo jiné výkonný separátor olejů, sběrnu odpadových kapalin a zařízení pro ekologické čištění mechanických částí vozů. Před vypuštěním do kanalizace procházejí veškeré odpadní vody předčištěním ve vlastním ekologickém zařízení.

Závodní tým spolupracuje s partnerskými společnostmi, jakými jsou MOL nebo Frigera, které dodržují nejpřísnější ekologické standardy. Vančík Motorsport se v neposlední řadě podílí také na vývoji efektivních paliv a maziv MOL, přispívajících ke snižování spotřeby paliva a emisí.

Společnost Auto Podbabská sídlí na adrese Pod Paťankou v Praze již téměř půl století. V moderním areálu prodává nová vozidla značek ŠKODA, Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy. Zároveň zajišťuje certifikovaný prodej použitých vozů v programu ŠKODA Plus a provozuje autorizovaný servis automobilů ŠKODA, Volkswagen, Audi a SEAT. Zákazníci mohou navíc využít finanční služby zajišťované partnerskou společností Volkswagen Financial Services.

Auto Podbabská je mezi českými prodejci lídrem rovněž v oblasti elektromobility. Společnost jako první vybudovala ve svém areálu energetické úložiště s možnou kapacitou až 400 kWh, které je vyvinuto za účelem second life využití baterií elektrických automobilů.

 

Řidiči elektromobilů tak mají kromě profesionálních servisních služeb splňujících nejvyšší standardy k dispozici také nabíjecí stanici. V oblasti motoristického sportu mělo tehdejší Autodružstvo Podbabská od sezony 2003 na starost kompletní technický servis závodních vozů ŠKODA Octavia pro Bohemia Racing Team v seriálu OCTAVIA Cup a několika podnicích v rámci MČR v závodech na okruzích.

Společnost se také podílela na vývoji a přípravě soutěžního vozu Fabia Kit Car.