O víkendu startuje nová sezona Clio Cupu 2023.

Kdo bude favoritem v Clio Cupu? První závod sezony napoví

O nadcházejícím velikonočním víkendu startuje nová sezona Clio Cupu na německém okruhu Oschersleben. Ve startovním poli se objeví řada mladých a talentovaných závodníků. Kdo z nich předvede mistrovskou jízdu je prozatím těžké odhadovat.

Na trati se opět potkají Clia čtvrté a páté generace. Letos však bude mít početní převahu novější Clio V, s nimiž plánují nastoupit šampion Twingo Cupu Nik Štefančič, Miha Primožič, David Malinovski, Henrik Seibel, Adam Konopka, Dejan Robida, Ondrej Fekete a také šampion Clio Cupu Tomáš Pekař.

 

 

 

Český závodník je sice favoritem na vítězství v každém závodu, nicméně za sebou má řadu motivovaných mladých závodníků. Štefančič v posledních dvou letech vyhrál Twingo Cup, což se doposud žádnému jezdci nepodařilo, a vzhlíží k nové výzvě v kariéře. Z Twingo Cupu do Clio Cupu přechází i David Malinovski. Naopak zkušenostmi s Cliem oplývá Miha Primožič, jenž se téměř pravidelně umisťuje v TOP3.

I Henrik Seibel by mohl promluvit do výsledků na předních pozicích. Loni s Cliem V debutoval, přičemž za sebou má zkušeného mentora v podobě týmového kolegy Tomáše Pekaře.

Neméně silné zastoupení budou mít i vozy Clio IV. Szabolcs Lantos loni bojoval o titul s Tobiasem Poschikem a v šampionátu skončil druhý. Platí tedy za favorita letošního ročníku. Nicméně už při svém jediném loňském startu v Clio Cupu ukázal Martin Kadlečík nesporný talent a v boji o přední příčky by se s ním mělo taktéž počítat.

 

PANTILLA Juuso (fin), Clio Cup 2022, portrait, PEKAR Tomas (cze),

Skvělé výkony podával i Michael Hulm při loňských startech na Red Bull Ringu a Slovakia Ringu, přičemž v Rakousku dosáhl na prvenství.

V poli nebude chybět ani stálice Clio Cupu Thomas Fischer z Rakouska. Barvy Chorvatska bude hájit Igor Tomljanović a z českých závodníků se v poli ještě představí Richard Meixner a Jiří Zbožínek.

Startovní listina

Časový harmonogram

ESET CUP 2023
08.–09. 04. Oschersleben
29.–30. 04. Hungaroring
20.–21. 05. Red Bull Ring
05.–06. 08. Most
19.–20. 08. Slovakia Ring
09.–10. 09. Brno

 

Zdroj