V Maďarsku se odehrál první závod Drift Challenge 2023.

MISTROVSTVÍ ČR V DRIFTINGU ODSTARTOVALO V MAĎARSKU

V maďarském Máriapocsi/Rábocsiringu se odehrál první závod Transport Projekt Drift Challenge v driftu. V kategorii PRO bylo přihlášeno třináct jezdců a devět v kategorii PRO2. Drifting je velmi populární disciplínou především pro diváky.

Řev silných motorů, dlouhé smyky a oblaka dýmu ze spálených pneumatik jsou pastvou pro všechny smysly motoristických fanoušků. Vrcholem podniků jsou pak rozjížďky ve dvojicích, takzvané battly.

V kategorii PRO se nejlépe dařilo Lucovi Fuschinimu, který dokázal překonat všechny své soupeře a získal první místo. Na druhé pozici skončil český závodník Dominik Kouba, který prokázal své mistrovství v driftování a na třetím místě se umístil polský závodník Radek Gatkowski.

V kategorii PRO2 se nejvíce dařilo Robertu Horenskému, který se probojoval až na první místo. S velkým úsilím dokázal překonat své soupeře v battlech a z Maďarska si zaslouženě odvezl vítězství. Na druhém místě skončil slovenský závodník Lubomír Juroška a na třetí pozici se umístil Peter Kapajcik, který nenechal nic náhodě a bojoval až do konce.

Úvodní podnik českého šampionátu v driftingu byl velmi napínavý. Nejdříve se jely kvalifikace, ve kterých závodníci ukázali své dovednosti a bojovali o co nejlepší umístění. Poté přišly na řadu battly, ve kterých se jezdci utkali v napínavých soubojích. Především battly jsou náročné a pro diváky velmi atraktivní.

Další závod MČR v driftingu proběhne v Panenském Týnci a to 19. – 21.5 2023, tak ho nezmeškejte!

 Czech Drift Series (drifting.cz)

ilustrační foto – Ostrava 2023