V okolí Pecky opět zavrčí veteráni. Již v neděli.

Na Pecce zavrčí automobiloví a motocykloví veteráni

 Již podruhé se na Pecce sjedou auto a moto veteráni při akci Veteránem okolo Pecky. Po loňském premiérovém ročníku se tak stane v neděli 21. května. Centrum je na náměstí a tam od devíti hodin začne prezentace účastníků, kteří nejdříve svá vozidla vystaví a od půl jedenácté se vydají na orientační jízdu podle jednoduchého itineráře.

Trať měří sedmdesát kilometrů a zavede účastníky do zajímavých míst v okolí Pecky. Na trase je sedm průjezdních kontrol, kde budou soutěžící plnit úkoly, dostanou razítko nebo opíší písmeno.

Přihlášeno je téměř šedesát zájemců, další zajímavé historické kousky – historické traktory nebo hasičské vozy budou vystaveny. Lákadlem bude prezentace originálního vozu LIAZ s nímž Jiří Moskal startoval v roce 1985 na soutěži Paříž – Dakar.

Mezi účastníky nechybí zajímavá jména – mistři republiky v rallye z roku 1992 Oldřich Jurka-Luboš Brabec, kteří představí vůz VAZ VFTS skupiny B, dále nedávný Mistr Evropy v autokrosu Ondřej Medlík, závodníci do vrchu Kruntorád, Kovář, rallyová dvojice manželů Petrtýlových nebo čtyřnásobná účastnice Dakaru Olga Roučková. Ta bude ve voze VW Golf navigovat letos nejúspěšnějšího Čecha v Dakar Classic Ondřeje Martince. 

Co se týče automobilových značek, tak nechybí vozy Porsche, Jaguar, Triumph, Aero, Praga, Renault, Mercedes, Ford a různé typy škodovek. Z motocyklů ČZ, Jawa, Praga, Royal.

 

Vozidla budou startovat do soutěže Veteránem okolo Pecky, která se zároveň jede jako Memoriál Tomáše Hanka, v intervalu jedné minuty. První vůz bude v cíli očekáván krátce po dvanácté hodině.

 

 

Pavel Vydra

Foto: Matěj Hank