Akci Sosnová Classic 2023 navštívilo více jak 8000 diváků.

Historické závodní stroje na Sosnová Classic 2023 zaujaly

Víkend plný zážitků má za sebou více než 8.000 návštěvníků, kteří během víkendu 12. až 14. 5. 2023 navštívili Autodrom Sosnová u České Lípy. Tam na pozvání organizátorů prvního ročníku akce Sosnová Classic přijelo 240 účastníků z 6 evropských zemí se svými historickými závodními motocykly, sidecary a automobily, stroje ze svých sbírek akci přivezly i NTM Praha a Škoda Muzeum.

„Chci poděkovat všem partnerům a účastníkům za krásný víkend. Vidět a hlavně slyšet všechna ta historická auta a motocykly v akci byl opravdový zážitek nejen pro nás, ale také pro tisíce diváků na autodromu. Českolipsko je jednou z kolébek motorsportu v Česku a my jsme moc rádi, že můžeme historii připomenout.

Začali jsme v novém formátu, který zde ještě nebyl a věříme, 1. ročníkem jsme odstartovali novou tradici.„ shrnul šéf Driving Camp Autodrom Sosnová Pavel Dušánek své dojmy ze Sosnová Classic.

 

 

Během pestrého programu se na trati okruhu pravidelně střídali jezdci na motocyklech a posádky sidecarů s piloty předválečných GP vozů, formulí i závodních vozů. Akce oslavila srazem motocyklů a automobilů Laurin & Klement i výročí 120 let od prvního motoristického závodu v severních Čechách, který se v roce 1903 jel na trati Česká Lípa – Doksy.

Nejstarším strojem Sosnové Classic 2023 byl motocykl L&K B z roku 1901, nejmladší pak soutěžní speciál Fabia RS Rally2 týmu Škoda Motorsport. Ten uzavíral i dlouhou řadu továrních speciálů při exhibici Škoda. Na startu se kromě mnoha jiných značek objevilo i 9 vozů Bugatti, na jednom z nich závodil i nejvzdálenější účastník z Francie.

 

 

Bohatý program doplnil sobotní koncert skupiny Čechomor a po oba dny i polední přelet historických letadel. Výkony všech zúčastněných na trati, dobrá nálada a pěkné počasí podtrhly zážitek z úspěšné akce.

Na shledanou v příštím roce na Sosnová Classic 2024!

Více informací o akci na www.sosnova-classic.cz

 

 

Organizační výbor Sosnová Classic
Driving Camp Autodrom Sosnová