Perez Gonzalez čtvrtý v prvním závodě v sobotu v Misanu

Perez Gonzalez čtvrtý v prvním závodě v Misanu.
Saiz Marquez závod nedokončil

Český tým Accolade Smrz Racing BGR má za sebou první závod třetího podniku letošní sezóny
kategorie World Supersport 300, který se koná v italském Misanu tento víkend. José Luis Perez Gonzalez se kvalifikoval čtvrtý, a dojel si pro čtvrté místo také v cíli prvního závodu, pouze 0.8 vteřiny za vítězem.

Závod byl přerušen ihned po startu z důvodu technické chyby při startovní procedůře. V průběhu celého zkráceného závodu se španělský jezdec pohyboval ve skupince, která bojovala o vítězství. Nakonec však v souboji s několika soupeři opět skončil těsně pod stupni vítězů a posunul se na celkově čtvrté místo v šampionátu.

Yeray Saiz Marquez po problémech s motorkou ze závodu odstoupil. Druhý závod této kategorie startuje v neděli v 15:15 a tým Jakuba Smrže tak bude mít druhou příležitost bojovat o pódium a světové body.

 

#73 José Luis Perez Gonzalez:
„Superpole se nám myslím vydařilo, i když to mohlo být ještě lepší. Bylo kolem mě hodně soupeřů a odjet jedno rychlé kolo bylo opravdu náročné. V závodě se hodně bojovalo od začátku až do konce.

K pódiu jsme měli blízko, tak snad zítra.

Jakub Smrž (manažer týmu):
„José byl od včera mezi nejrychlejšími a potvrdil to čtvrtým místem v Superpole. Bohužel jsme opět
dostali penalizaci (3 místa na gridu) za projetí long lapu během žluté vlajky. Nikdy jsme se s tímto
pravidlem nesetkali. Yeray od včerejška zrychloval. V Superpole skončil 23., ale s minimální ztrátou na
Top10. Ze závodu odstoupil pro problémy s řazením.

 

Motorka řadí normálně, takže zjišťujeme, kde je chyba. José zajel perfektní závod. Nakonec opět 4. místo, i když jezdec před ním byl mimo trať v posledním kole a získal tak výhodu. Pořadí bylo potvrzeno a zůstali jsme 4. Jsme i tak moc spokojeni, José se posunul na 4. místo v šampionátu. Děkuji jezdcům a celému týmu za skvělou práci.“