DS v indonéské Jakartě slaví svůj 100. závod v MS Formule E.

DS AUTOMOBILES SE dnes CHYSTÁ OSLAVIT SVŮJ 100. ZÁVOD VE FORMULI E!

  • Společnost DS Automobiles oslaví tuto neděli v indonéské Jakartě svůj 100. závod v mistrovství světa ABB FIA Formule E.
  • Společnost DS Automobiles, která se účastní závodů Formule E od roku 2015 a má na svém kontě řadu titulů a pódiových umístění, je nejúspěšnějším výrobcem v soutěžích elektromobilů.
  • Francouzská prémiová značka ze skupiny Stellantis, s níž je spojena stáj PENSKE AUTOSPORT a jezdci Stoffel Vandoorne a Jean-Eric Vergne, patří k lídrům 9. sezony.

Společnost DS Automobiles a svět Formule E se chystají oslavit velmi významné výročí! Tuto neděli 4. června postaví francouzský výrobce na start druhého závodu Jakarta E-Prix vůz Formule E již posté od svého zapojení do tohoto 100% elektrického šampionátu.

Společnost DS Automobiles, která vstoupila do soutěže v roce 2015 (v 2. sezóně), se zapsala do historie elektromobilového sportu třemi generacemi vozů Formule E. Dodnes, tedy jen několik dní před stým závodem, má značka na svém kontě 4 mistrovské tituly (týmy i jezdci), 16 vítězství, 47 umístění na stupních vítězů a 22 pole position.

Na oslavu tohoto výročí usednou Stoffel Vandoorne, úřadující mistr světa, a Jean-Eric Vergne, jediný dvojnásobný šampion této disciplíny, za volant vozu DS E-TENSE FE23, který získal k této příležitosti speciální vzhled. Francouzský jezdec, který je zároveň ambasadorem společnosti DS Automobiles, bude mít na hlavě helmu připomínající 100 závodů.

Událost bude samozřejmě propagována na sociálních sítích, kde bude zveřejněno video se svědectvími osobností, které sehrály klíčovou roli v dobrodružství DS Automobiles ve Formuli E (Béatrice Foucher, Yves Bonnefont, Alessandro Agag, Jean-Marc Finot, Thomas Chevaucher, Eugenio Franzetti, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Antonio Félix Da Costa, Sam Bird, André Lotterer atd. ) a další obsah představující největší okamžiky týmu (1. titul v New Yorku, 2. titul v Berlíně, vítězství v San-ji, Bernu, Marrákeši, Monaku, Římě, Hajdarábádu…).

 

Společnost DS Automobiles se díky dvěma dvojnásobným titulům (v roce 2019 s Jeanem-Ericem Vergnem a v roce 2020 s Antoniem Félixem Da Costou) a pódiovým umístěním z téměř každého druhého závodu za téměř 8 let etablovala jako nejúspěšnější výrobce ve Formuli E.

 

Příběh DS Automobiles se nadále rozvíjí a není pochyb o tom, že indonéská Jakarta E-Prix, která se koná 3. a 4. června, bude dějištěm dalších skvělých výkonů francouzského týmu!

 

 

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„V Jakartě nás čeká historický a dojemný okamžik. Především bych chtěl vyslovit velké díky všem, jejichž nadšení a talent přispěly k této mimořádné události. Oslavit 100 závodů ve Formuli E je skutečně milník a dosáhnout přitom takových výsledků je zdrojem velké hrdosti.

Před několika lety se společnost DS Automobiles rozhodla vytvořit soutěžní divizi DS Performance a vstoupit do světového šampionátu ABB FIA Formula E. Ukázalo se, že to byla strategická a úspěšná volba. Díky mnoha vítězstvím nasbíraným v průběhu let výrazně vzrostlo renomé společnosti DS Automobiles a získali jsme také technické zkušenosti, které nám pomohly podpořit a urychlit elektrifikaci celé značky.

Monoposty DS Performance Gen3 jsou dnes vynikající výzkumnou laboratoří pro přípravu nové generace elektromobilů! Od roku 2024 budou totiž všechny nové vozy DS Automobiles 100% elektrické.“

  

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

25 VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske Formula E Team,
  • 98 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódiových umístění
  • 22 pole position
DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official

 

Press kit DS Performance 2023 GB June

 

PENSKE Autosport

PENSKE AUTOSPORT je americká závodní stáj, kterou v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, která je největším trhem s elektromobily na světě.

Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007–2014) se tým s nadšením pustil do přechodu na elektromobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská věta „E Pluribus Unum“, tedy „V jednotě je síla“.