Závod F3 v Montmelo: Španělská fiesta!

Závod F3 v Montmelo

Jezdec týmu Campos, Josep „Pepe“ Martin udělal doma u Barcelony vše správně a z pole-position si dojel pro neohrožený triumf v závodě F3. V boxech tekly španělské slzy štěstí. Gratulovat přišel i velký Fernando Alonso a druhý Španel Mari Boya skončil 6. Spokojenější mohli být i u PHM Racingu by Charouz, pro který Němka Flörschová dojela mezi top20.

 

Domácí pole-setter Josep Marti ve voze domácího týmu Campos možná přilákal na  tribuny v neděli ráno o pár španělských diváků víc. Radost jim ovšem chtěli zkazit Brit Taylor Barnard, Argentinec Franco Colapinto, Švéd Dino Beganovic, Estonec Paul Aron a Brazilec Gabriel Bortoleto, čekající na zaváhání lokálního matadora bezprostředně za ním.

Marti své fandy ovšem nezklamal a udržel po startu první místo před agresivním Barnardem (Jenzer), Colapintem (Van Amersfoort), Beganovicem (Trident) a Bortoletem (Trident). Sohie Flörschová držela coby nejrychlejší z Charouzovy trojice po prvním kole 23. místo.

Absolutní nicotnost (mimo ideální stopy stojící Browning), pro kterou se pohotově neutralizovalo, poté zničila následujícíh 5 kol (pětinu závodu!). Re-start pořadí bodovaných míst sice nezměnil, v 10. a 11. kole ovšem ztratil Barnard vůči Colapintovi a Beganovicovi dvě místa. Na opačném konci pole dokázala Flörschová předjet Villagomeze a později i Smitha, čímž se k polovině závodu posunula na 21. pozici.

 

Zbytek závodu si Marti držel Colapinta šikovně „od těla“ – čti mimo DRS-okna – a zaslouženě vyhrál. Jezdci za nimi měli podobně velké odstupy. Christian Mansell dojel týmu Campos také pro body, zatímco se Angličan Barnard nakonec propadl až na 9. pozici. Jeho týmový kolega od Jenzera a z kádru Paula Müllera, Rus Nikita Bedrin skončil 11.

Flörschová dojela díky odpadnutí Saucyho 20., s kolegou Wisnickim v závětří. Tento výsledek tedy může PHM Racing by Charouz hodnotit jako malý krok správným směrem.

Formule 3 pojede znovu o body začátkem července v rakouském Spielbergu.

 

Text a foto: Roman Klemm

Výsledek závodu F3 v Barceloně:

  1. Josep Marti, Campos
  2. Franco Colapinto, MP
  3. Dino Beganovic, Prema
  4. Gabriel Bortoleto, Trident
  5. Paul Aron, Prema
  6. Mari Boya, MP
  7. Sebastian Montoya, Hitech
  8. Zak O´Sullivan, Prema
  9. Taylor Barnard, Jenzer
  10. Christian Mansell, Campos

 

  1. Sophia Flörsch, PHM Racing by Charouz
  2. Piotr Wisnicki, PHM Racing by Charouz
  3. Roberto Faria, PHM Racing by Charouz