Závod do vrchu Ecce Homo 2023 je za námi.

Ecce Homo 2023 je za námi. Dopadlo úžasně.

V sobotním tréninku jsme ukázali, že když auta dobře jezdí tak to jde ráz na ráz .
Závodní den začal také dobře. První skupina odjela přesně podle časového harmonogramu. Pak se začaly dít věci. Nějak se dnes nedařilo mechanikům. Ojnice si začaly podávat ruce jedna za druhou.
 
Došlo také k několika požárům v autech a ze všech těchto zničených aut tekl olej proudem a u některých doprovázen i vzplanutím. Vše se však podařilo včas uhasit a silnici bezpečně vyčistit.
Nakonec vše dobře dopadlo i když jsme končili neobvykle pozdě. Počasí se vydařilo a proto diváci vydrželi až do konce.
 
zahájení u pomníčku …..
 
Merli opět nejrychlejší
 
A za celý tento průběh bych chtěl poděkovat všem pořadatelům, ať jsou to kluci z Přerova z Brna nebo od nás že Šternberka všichni odvedli svou práci na výtečnou. Rád bych jim všem aspoň touto cestou poděkoval za úspěšné dokončení závodu. Nebudu zde jmenovat všechny pracovní skupiny, ale za všechny aspoň jedny a to jsou kluci od silnic kteří odvedli svou práci opravdu rychle a precizně.
 
Nabouraná svodidle po havárii jednoho vozu stihli opravit tak, abychom mohli pokračovat během dvaceti minut.
 
Petr Trnka opět potěšil domácí fandy
 
 
Kritický pohled mám na skupinu polských fanoušků, kteří dělali posilněni alkoholem potíže na několika místech. Našli se i naši lidé, kteří nerespektovali pokyny pořadatelů a chovali se vulgárně.
Bohužel, i s tím se musí pracovat.
 
Jako každý rok se účastní zástupci FIA/Mezinárodní automobilová federace/ a v závěrečné řeči tento pán, který dělá pozorovatele prohlásil. Jezdím v Evropě po mnoha závodech, ale s takovou pohostinností jsem se nikde nesetkal. Považuji váš závod za nejlepší.
 
Proto chci poděkovat všem, těm co závod řídili k dokonalosti i těm co museli uklízet vše co se našlo na silnici.
 
Abych také nezapomněl. Dakar a Jarda Valtr. Podařil se úžasný kousek. Měli jsme zde krásnou přehlídku dakarských aut a diváci si je mohli pěkně z blízka osahat. Někteří šťastlivci se i dokonce svezli. Byla to úžasná podívaná.
 
 
 
 
Ale takto bych mohl psát do nekonečna.
Takže velký dík patří všem jedincům, odborům, sponzorům a v neposlední ředě Městu Šternberk.
 
 
Těším se na setkání v roce 2024
 
Vlastik Malík, ředitel závodu