Také na Autodromu Vysoké Mýto se blíží start sezóny.

AUTODROM VYSOKÉ MÝTO V ROCE 2024

Sezona 2024 klepe na dveře a vše připravuje na její zahájení. Mezi nejzajímavější akce na Autodromu Vysoké Mýto, které pořádá AUTOKLUB KAROSA klub v AČR, patří:

Mistrovství ČR a Pohár Autoklubu ČR Karting (duben)
FIM MiniGP Czech Republic Series & MČR Miniracing Czech Republic 2024 (1. závod se jede v květnu a 2. závod se jede v září)
Mistrovství ČR Supermoto (1. závod se jede v červnu a 2. závod v říjnu)
Z dalších významných akcí konajících se prostoru Autodromu, můžeme připomenout Mistrovství ČR posádek zdravotnického záchranného systému a Mistrovství ČR v autoslalomu.

Dalšími aktivitami na Autodromu jsou vzdělávací motoristické akce, jako například kurzy pro složky integrovaného záchranného systému, akce pro motorkáře Učme se přežít a Kolama dolů, kurzy pro mladé začínající řidiče Start Driving a kurzy bezpečné jízdy ve spolupráci s BESIPem.

Na zdejším dopravním hřišti probíhá teoretická i praktická dopravní výchova dětí ze základních škol z Vysokého Mýta a jeho okolí. Určitě je důležité připomenout, že mimo závodní akce je dětské dopravní hřiště zdarma volně přístupné veřejnosti a rodiče tady mohou bezpečně učit jezdit děti nejen na jízdních kolech.

Harmonogram akcí je průběžně aktualizován. Doporučujeme proto sledovat stránky autodromu www.autodromvmyto.cz.

 

AČR
Petr Dušek, vedoucí Autodromu Vysoké Mýto