Pneumatika, která umožní užívat si zimu naplno.

Nová pneumatika Firestone Winterhawk 4 umožní užívat si zimu naplno

  • Nová generace vlajkové lodi v nabídce zimních pneumatik Firestone poskytuje řidičům optimální ovladatelnost a jistotu za chladného počasí a v nepředvídatelných podmínkách
  • Pneumatika nové generace přesvědčí vynikajícími provozními vlastnostmi na sněhu i skvělými brzdnými výkony na mokru
  • Do vývoje nové pneumatiky Firestone Winterhawk 4 se zapojilo více než 20 000 evropských řidičů

Firestone, ikonická značka kvalitních pneumatik, která proslula svými odolnými a spolehlivými produkty, uvedla na trh novou generaci pneumatiky Firestone Winterhawk 4, své vlajkové lodi v segmentu zimních pneumatik. Firestone Winterhawk 4 je robustní zimní pneumatikou, která byla koncipována pro osobní automobily a silniční SUV a nabízí vynikající provozní vlastnosti ve všech povětrnostních podmínkách, s nimiž se řidiči mohou v průběhu zimy setkat. A to vše završuje mimořádně výhodný poměr mezi cenou a výkonem.

 

Užívat si zimu na maximum

Nová pneumatika Firestone Winterhawk 4 poskytuje optimální ovladatelnost za chladného počasí a v nepředvídatelných podmínkách. Tato pneumatika byla vyvinuta evropskými řidiči pro evropské řidiče. Vývoj nové pneumatiky Firestone Winterhawk 4 byl založen na výsledcích průzkumu, jehož se zúčastnilo více než 20 000 evropských řidičů.

Inženýři společnosti Firestone díky tomu mohli vytvořit zimní pneumatiku s vlastnostmi, jež odpovídají požadavkům řidičů, kteří se musejí v každodenním provozu potýkat s nejrůznějšími výzvami a pro jejich úspěšné překonání potřebují zimní pneumatiku s vynikajícími výkony jak na sněhu, tak i na mokru.

 

Firestone Winterhawk 4 poskytuje řidičům řadu benefitů vyplývajících z optimální ovladatelnosti na sněhu a ledu díky optimalizované konstrukci dezénu.[1] Vyšší počet příčných drážek v ramenní oblasti pneumatiky Firestone Winterhawk 4 vylepšuje její záběrové vlastnosti na sněhu a ledu.

Díky nim je také optimalizován tlak, jímž pneumatika působí na styčnou plochu, což zaručuje krátkou brzdnou dráhu v zimních podmínkách. Adhezi pneumatiky zvyšují klikaté tvary drážek.

 

Kombinace výše uvedených charakteristických prvků v konstrukci dezénu propůjčuje pneumatice Firestone Winterhawk 4 vynikající provozní vlastnosti na sněhu a skvělé brzdné výkony na mokrém povrchu. Pneumatika se může pochlubit nejen skvělými brzdnými výkony na sněhu, ale i mimořádnou trakcí na sněhu, která je o sedm procent vyšší než u předchůdce, pneumatiky Firestone Winterhawk 3.[2]

Nová pneumatika Winterhawk 4 poskytuje v porovnání s předchozí generací také lepší brzdné výkony na mokru. Brzdná vzdálenost se zkrátila o čtyři procenta.[3] Díky tomu je na informačním štítku EU pro tuto pneumatiku uvedeno hodnocení B v disciplíně adheze na mokru.

Winterhawk 4 pomůže evropským řidičům překonávat zimní výzvy

Nová pneumatika Firestone Winterhawk 4 bude nabízena od června 2020 v 94 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 14 do 20 palců. Tím je pokryta široká škála vozidel od malých vozů až po velká SUV. Firestone s nově představenou pneumatikou zvyšuje pokrytí trhu se zimními pneumatikami na celkových 92 procent, resp. 81 procent v segmentu velkých kol (s průměrem ráfku 17 palců nebo vyšším).

 

Emilio Tiberio, technický a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA, k nové zimní pneumatice uvedl: „Firestone vždy nabízel pneumatiky s výhodným poměrem ceny a výkonu, které současně poskytují skvělé a spolehlivé provozní vlastnosti pro bezpečnou jízdu. Zima je ročním obdobím, jež klade před řidiče největší výzvy.

Winterhawk 4, nejnovější zimní pneumatika značky Firestone, proto podává vynikající výkony na sněhu, mokru a ledu, aby pomohla evropským řidičům tyto výzvy úspěšně překonávat a současně jim umožnila na zimních silnicích za všech povětrnostních podmínek bezpečně dojet do cíle s pocitem naprosté jistoty.“